ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
2
Χρονολογία: 2006
Εταιρεία: LEGEND

Μουσική από την παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Κ Βήτα
2
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Μπορεί το σάουντρακ μιας ταινίας ή παράστασης να κριθεί ως ανεξάρτητο, αυτόνομο έργο; Θα ήταν το 2 ένα εμπορικό σάουντρακ, αν η ομώνυμη παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου δεν είχε κάνει πάταγο; Οι απαντήσεις δεν έρχονται εύκολα

Για να φτιάξει τα κομμάτια που ακούμε στο 2, σε πολλές περιπτώσεις ο Κωνσταντίνος Βήτα χρειάστηκε να συνθέσει μουσικές πάνω στις κινήσεις των χορευτών - και αυτή η αίσθηση παρατήρησης ή εξερεύνησης είναι που χαρακτηρίζει το δίσκο. Το “Two” περπατάει με αυτοπεποίθηση στα χνάρια του Moby, το “Funky Beep” κερδίζει έδαφος από την πρώτη ακρόαση όντας η πιο παιχνιδιάρική στιγμή, ενώ στο “The Park” (που είναι το «Άστρο» από την Άγρια Χλόη χωρίς στίχους), η ακουστική κιθάρα δένει υπέροχα με το τσέλο της Βαρβάρας Τσότρα. Αρκετά συναρπαστικό είναι επίσης το “The Hunter”, όπου η τρομπέτα του Ιάσωνα Βακρινού επιδίδεται σε απίθανες περιπέτειες με κονσόλες.

Από εκεί και πέρα, ο δίσκος αναλώνεται σε κάποια ανιαρά κομμάτια που, αποκομμένα από την παράσταση, έχουν ελάχιστα να προσφέρουν. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην πορεία του ο Βήτα κινείται με συμβατικότητα, παραγκωνίζοντας το «ιδιότροπο» στοιχείο που συναντά κανείς σε όλες του τις δουλειές.

Ως εκ τούτου, το 2 δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κάποια καλλιτεχνική κορύφωση μέσα στο έργο του. Η εμπορική επιτυχία που γνώρισε όμως δεν είναι παράλογη, καθώς πρόκειται για ένα σάουντρακ ηλεκτρονικής μουσικής με σωστές ισορροπίες.

 1. Airport
 2. Two
 3. Playground     
 4. Slowmot         
 5. 2 Smith           
 6. Baloon
 7. Mup    
 8. The Park         
 9. Panic  
 10. Funky Beep #1           
 11. Barbie 
 12. Cigarette        
 13. Nocturne        
 14. The Hunter     
 15. Funky Beep

LOGIN