ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
20 Χρόνια Live
Χρονολογία: 2001
Εταιρεία: ΛΥΧΝΟΣ

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
20 Χρόνια Live
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Δεδομένου ότι μέσα σε 16 χρόνια δισκογραφικής πορείας δεν είχαν καταθέσει κανένα best of, το 20 Xρόνια Live ήταν χωρίς αμφιβολία μια τίμια κυκλοφορία για τους Αδερφούς Κατσιμίχα. Αποφασισμένοι ήδη να σταματήσουν ως δίδυμο, αποχαιρετούσαν (προσωρινά όπως αποδείχτηκε) το κοινό τους με μερικά από τα καλύτερα κομμάτια τους και ορισμένες διασκευές.

Οι εκτελέσεις στέκονται στο ύψος του υλικού, με πολύ μικρές αποκλίσεις από τις ορίτζιναλ. Οι κύριες διαφοροποιήσεις προκύπτουν από τα πατήματα της φωνής, που συχνά παραλλάζουν τη μελωδία. Μια ανάλογη διάθεση παραλλαγής μέσα από τις ενορχηστρώσεις, θα είχε σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ακόμη, ένα φάουλ προκύπτει από τη διαδοχή των τραγουδιών: Η διασκευή στο «Απόψε κάνεις μπαμ» είναι εξαιρετική και με χαρακτήρα, χάνει πόντους όμως όταν έρχεται μετά το «Δωμάτιο», ένα εντελώς άλλου ύφους και άλλης ατμόσφαιρας κομμάτι.

Πάντως τα σπουδαία τραγούδια των Αδερφών Κατσιμίχα, οι εύστοχες διασκευές τους σε παραδοσιακά και ο ήχος από τραγούδι του Bob Dylan που αφήνουν να ακουστεί στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεύτερου cd σαν άτυπος φόρος τιμής, συγκροτούν μια καλή περίληψη της πορείας τους. Εμπιστευόμενοι τις ετερόκλητες επιρροές του, στο 20 Χρόνια Live αποχαιρετούν το κοινό με σοβαρότητα και ειλικρίνεια. 

Πρώτο cd

 1. Eξέγερση
 2. Όμορφη μέρα
 3. Νύχτωσε νύχτα
 4. Ανόητες αγάπες
 5. Προσωπικές οπτασίες
 6. Όσο βαρούν τα σίδερα
 7. Υπόγειο
 8. Σου άξιζε μια καλύτερη αγκαλιά
 9. Το δωμάτιο
 10. Απόψε κάνεις μπαμ
 11. Για κοίτα κόσμε ένα κορμί
 12. Γυάλινα Γιάννενα
 13. Ο Μπερμπίλης

Δεύτερο cd

 1. Παίξε βραχνή μου φυσαρμόνικα
 2. Λουλούδι του δάσους
 3. Μάρκος και Άννα
 4. Μπλάιμπ-τρόι καφέ (Berlin 1976)
 5. Toυ έρωτα
 6. Η μοναξιά του σχοινοβάτη
 7. Φάνης
 8. Καλό ταξίδι
 9. Αν είσαι Θεός
 10. Γυμνή σκιά
 11. Don’t worry be happy
 12. Mια βραδιά στο Λούκι
 13. Ρίτα-Ριτάκι
 14. Σχήμα λόγου
 15. Γέλα πουλί μου

LOGIN