ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
2030
Χρονολογία: 1999
Εταιρεία: DEF JAM

Ημισκούμπρια
2030
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Ο τέταρτος δίσκος των ΗΜΙΖ (όπως αυτοαποκαλούνται πλέον) σηματοδοτεί μια κατάκτηση: H ιστορική Def Jam, σπίτι των Beastie Boys, των Public Enemy και αργότερα του Kanye West, διαθέτει το label στην Ελλάδα ειδικά για το συγκρότημα. Πιστοί στο να αντιλαμβάνονται τα άλμπουμ τους σαν προσωπικά ημερολόγια, στο πρώτο κομμάτι πανηγυρίζουν αυτή τη νίκη, ενώ στο εξώφυλλο ζουν στο δικό τους Matrix.

Αυτή η θριαμβολογία, συμπληρωμένη με μια ασύδοτη επεκτατικότητα, είναι που απωθεί ανά διαστήματα τον ακροατή του 2030. Οι πολυάριθμες συμμετοχές, το μπλέξιμο της ιστορίας της Σταχτοπούτας με το απατηλό όνειρο ενός ράπερ στο «Σταχτοραπερόνι», τα επιβλητικά strings στο «Δώρο του Καίσαρα», η επιθετικότητα στον «Θάνατο του Εμποράκου», είναι στοιχεία που εμπεριέχουν πριν και πάνω απ’ όλα μια υπερβολή από μέρους του γκρουπ.

Κατά τα άλλα, εκεί που τα Ημισκούμπρια παραμένουν πιστά στην παιγνιώδη φύση τους, τα καταφέρνουν μια χαρά. Tα εξαιρετικά «Πυρετός το Σαββατόβραδο» και «Νωρίς» (με τη συμμετοχή του Λουκιανού Κηλαηδόνη) αποτελούν highlights, τα σκρατς στο «Πρύτανη…Κακό Πιντί!» κόβουν σαν ξυράφια, ενώ το «80ρία» κοιτάζει με αγάπη την παρεξηγημένη δεκαετία, πολύ πριν η αναβίωσή της φορεθεί σαν μπλουζάκι. Κι ίσως αυτό το απλό κι αγαπησιάρικο ύφος, να ταιριάζει στα Ημισκούμπρια περισσότερο από κάθε άλλο…

 1. Tα ΗΜΙΖ Στην Def Jam (Intro)
 2. Πυρετός Το Σαββατόβραδο (feat. Μαρία Λουίζα Βασιλοπούλου)
 3. Το Σταχτοραπερόνι (feat. Δήμητρα Γαλάνη)
 4. Θεωρία
 5. Μάθημα Καραμούζας
 6. Νωρίς (feat. Λουκιανός Κηλαηδόνης)
 7. Η Πεντάμορφη Κι Ο Αστέρας (feat. Γιάννης Σαββιδάκης)
 8. Μίλα
 9. Καταδότες
 10. Ένοχη Συνείδηση (feat. Τάσος Μπουγάς)
 11. Πρύτανη…Κακό Πιντί!
 12. Το Δώρο Του Καίσαρα
 13. 80ρία
 14. ΗΜΙΖ & Τhe Haji (feat. Hajimike)
 15. Στο Σταθμό Του Brooklyn (Skit)
 16. Ο Θάνατος Του Εμποράκου
 17. 1979-1999 (feat. Dr. Dreez, Sifu-V.E.R.S.U.S., Suffix, Καβουροδεινόσαυροι)
 18. 2000+ (feat. Αντώνης Ρέμος)
 19. Ανατολίτικο West Side (Skit)
 20. Aμνησία (Outro)

LOGIN