ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
25 Ώρες
Χρονολογία: 1995
Εταιρεία: COLUMBIA

Νίκος Καρβέλας
25 Ώρες
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Μετά από έναν κορεσμό της ροκ πλευράς του, μια όπερα που δεν κατάφερε να τον βγάλει εκτός συνόρων ή να τον εδραιώσει στο μυαλό των πολλών ως σημαντικό καλλιτέχνη και μια επιτυχημένη εμπορικά επιστροφή στο εύπεπτο τραγούδι ως συνθέτης, ο Καρβέλας επαναπροσδιορίζει και τη σόλο ταυτότητά του. Λαούτα, καβάλια και μπαγλαμαδάκια μπαίνουν στον ήχο του, ενώ οι συνθέσεις, οι στίχοι και οι ερμηνείες του παραδίδονται και υπακούν στους κανόνες των καψουροτράγουδων.

Ορισμένα κομμάτια, όπως το ομώνυμο ή το «Μέτρα» (ντουέτο με τη Βίσση), είναι εμπνευσμένα και ξεχωρίζουν. Εκεί όμως που το distortion της ηλεκτρικής κιθάρας και τα δυνατά ντραμς θα μπορούσαν σε συνδυασμό με τα λαϊκά όργανα να δημιουργήσουν έναν ενδιαφέροντα συγκερασμό Ανατολής και Δύσης, έστω και σε μια βάση τραγουδιών διασκέδασης, το όλο εγχείρημα κουτουλάει σε ένα ταβάνι χαμηλής αισθητικής, με λαϊκά τραγούδια εργοστασίου, ανέμπνευστες μπαλάντες και έναν Καρβέλα χωρίς το γνώριμο κέφι του. Κι είναι κρίμα, γιατί με το τελευταίο κομμάτι που είχε κυκλοφορήσει ως τότε, το «Οίκτο!», ο ίδιος φαινόταν πρόθυμος να πειραματιστεί πάνω στον ήχο του και τη φόρμα.

Το 25 Ώρες αγαπήθηκε από ένα mainstream ακροατήριο που γλένταγε με «ελληνάδικα», αλλά στους μουσικόφιλους φανέρωσε μια φτηνή πλευρά του δημιουργού του, που τοποθετούσε ξεκάθαρα την εμπορικότητα πάνω από την ποιότητα.

  1. Σε Παρακαλάω
  2. 25 Ώρες
  3. Μέτρα (feat. Άννα Βίσση)
  4. Το Χαλάκι
  5. Ράγισε Ο Καθρέφτης
  6. Πανικός!
  7. Ξεχωρίζεις
  8. Πετρέλαιο
  9. Δεν Μ' Αγαπούσες
  10. Σου Αφιερώνω Την Ζωή Μου

LOGIN