ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

20
ratenow
5 Χειμώνες, 6 Καλοκαίρια
Χρονολογία: 2016
Εταιρεία: ΑΧΟΣ

Η Ματούλα Ζαμάνη Σε Τραγούδια Του Θανάση Παπακωνσταντίνου – Ζωντανές Ηχογραφήσεις.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
5 Χειμώνες, 6 Καλοκαίρια
Του Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Όταν η Ματούλα Ζαμάνη ξεκινούσε, το 2010, τη συνεργασία της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, λίγοι πίστευαν ότι θα μακροημέρευε δίπλα του, καθώς η Μάρθα Φριντζήλα είχε αφήσει έντονο το αποτύπωμά της, ιδιαίτερα στο συναυλιακό πεδίο. Η Ζαμάνη τα κατάφερε τελικά σε τέτοιον βαθμό, ώστε κρίθηκε σκόπιμο η σύμπραξη αυτή να καταγραφεί και επισήμως σε δίσκο.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί, ακούγοντας το 5 Χειμώνες, 6 Καλοκαίρια. Η ερμηνεύτρια, παρότι δεν διαθέτει κάποια ιδιαίτερα ευέλικτη ή χαρακτηριστική φωνή (ηχοχρωματικά είναι μάλλον αρκετά κοντά στη Φριντζήλα), τραγουδάει με έναν τρόπο καθαρό, απλό και πηγαίο, που ταιριάζει πολύ στην τραγουδοποιία του Παπακωνσταντίνου. Στο εν λόγω άλμπουμ την ακούμε σε ηχογραφήσεις της τετραετίας 2012-2015, σε επιλογές από τη δισκογραφία του τραγουδοποιού, κυρίως σε τραγούδια λιγότερο γνωστά (λείπει, ας πούμε, οτιδήποτε από τον Βραχνό Προφήτη και την Αγρύπνια) και με επιδόσεις που συνήθως είναι σε καλό επίπεδο.

Η ακρόαση κυλά ευχάριστα, όμως σε καμιά περίπτωση δεν προκύπτει τούτο το άλμπουμ «απαραίτητο» στο πλαίσιο της δισκογραφίας του Παπακωνσταντίνου. Οι εκτελέσεις είναι καλοστεκούμενες, και κάποιες φορές (όπως στο «Τότε Και ‘Γω») παρουσιάζουν πιο θελκτικές πλευρές των τραγουδιών, όμως στην ουσία καμιά δεν ξεπερνά σε αξία τις στουντιακές. Ξενίζει, μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις η κάπως συμβατική προσέγγιση στις ενορχηστρώσεις. Έχει την αξία του πάντως το παραδοσιακό «Μανάκι Μου», με τον ίδιο τον Παπακωνσταντίνου στην πιο τολμηρή στιγμή μιας κατά τα άλλα μάλλον τυπικής για την κατηγορία της κυκλοφορίας.

 

1. Βάλια Κάλντα
2. Τα Λάφυρα Της Νύχτας
3. Τρυγητής
4. 360 Χλμ.
5. Ποιος Θα Με Θυμάται (ερμηνεία Φώτης Σιώτας)
6. Τότε Και ‘Γω
7. Τα Παξιμάδια
8. Μανάκι Μου (μουσική: παραδοσιακό, Στίχοι: αγνώστου)
9. Αυτό
10. Όταν Τραγουδάω
11. Ramon
12. Έρημα Κορμι
13. Μαριόλα (μουσική: παραδοσιακό, στίχοι: αγνώστου)
14. Βασιλιάς
15. Παρουσίαση (μουσική: παραδοσιακό)

LOGIN