ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Άγρια Χλόη
Χρονολογία: 2004
Εταιρεία: EROS/TOMORROW RECORDINGS

Κ Βήτα
Άγρια Χλόη
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Στη λίστα με τους 20 καλύτερους δίσκους των 00’s, η Άγρια Χλόη σίγουρα διεκδικεί μια θέση. Φυσική συνέχεια του Για Σένα Με Αγάπη, παρουσιάζει μια πιο γήινη τραγουδοποιία, αρκετά απλουστευμένη και ίσως γι’ αυτό πιο ουσιαστική. Ο Βήτα ξέρει πια ότι μπορεί να τραγουδήσει, καταθέτει άρτιες συνθέσεις, συνδυάζει τον ερωτικό στίχο με τον κοινωνικό και πετυχαίνει μια άψογη παραγωγή, που μέχρι και σήμερα ακούγεται φρέσκια.

Ψάχνοντας τα παλιά του τετράδια αλλά και γεννώντας νέες ιδέες, ο Βήτα ρίχνει τον ακροατή στα άδυτα μιας βαθιά προσωπικής ευαισθησίας. Το κάνει μάλιστα με μια εκφραστική ελευθερία που πολύ σπάνια απαντάται στον ελληνικό στίχο. Κι όταν οι εντάσεις ανεβαίνουν, όπως στη χορευτική synth pop του «Κύκλωπα» ή στη «Μιράντα» (αμφότερα highlights του δίσκου), η διάχυτη μελαγχολία του δίσκου βρίσκει τη λύτρωσή της.

Ορισμένα ορχηστρικά κομμάτια προς το τέλος θολώνουν λιγάκι την εστίαση, όμως η Άγρια Χλόη δεν είναι ο δίσκος ένας spokesman που θέλει να κάνει μια σημαντική δήλωση, αλλά η κατάθεση ενός καλλιτέχνη χαμένου στη ζωή. Έτσι το άλμπουμ λειτουργεί άψογα ως ενιαίο σύνολο, παρουσιάζοντας έναν ολοκληρωμένο τραγουδοποιό που έχει αντιληφθεί πλήρως την ουσία της τέχνης του.

 1. Χαζό Παιδί    
 2. Το Σήμα         
 3. Ο Κύκλωπας  
 4. 3 Υποθέσεις
 5. 13
 6. Άστρο
 7. Φακ_Άσιντ 23
 8. Διευθέτηση    
 9. Η Έκπτωση    
 10. Απέλαση        
 11. Το Κορίτσι     
 12. Μιράντα         
 13. 110 Ζ  
 14. Στον Απέναντι Δρόμο
 15. Φιτζρόυ

LOGIN