ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ
Χρονολογία: 2003
Εταιρεία: WIPE OUT

Κόρε. Ύδρο.
Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Μετά από 10 χρόνια ανεπίσημων, σπιτικών κυκλοφοριών στα περίχωρα του underground cult και του ενσυνείδητου αυτοεξευτελισμού, oι Κερκυραίοι Κόρε. Ύδρο. κυκλοφορούν στην ιστορική Wipe Out το πρώτο τους «κανονικό» άλμπουμ, σε 515 αντίτυπα. Με την προσχώρηση του Αλέξανδρου Μακρή, οι μουσικές αποκτούν μια πιο άρτια μορφή, ωστόσο το συγκρότημα παραμένει πιστό στη lo-fi αισθητική του, το θόρυβο και την «ανούσια ένταση».

Από το πρώτο λεπτό του «Υπερνάνου», αισθάνεσαι πως ακούς κάτι φρέσκο, κάτι που γεννιέται εδώ και τώρα. Στην πραγματικότητα, οι Κόρε. Ύδρο. πατούν πάνω σε δύο δεκαετίες alternative rock, το κάνουν όμως με μια φιλοδοξία που δεν περιορίζεται στον απλό μιμητισμό και χωρίς σνομπισμό απέναντι στη μελωδία. Οι στίχοι του Π.Ε. Δημητριάδη προσεγγίζουν μια ποίηση προσωπικής λόξας, ιδεοληψίας, έντονης δραματικότητας αλλά και (σε αντίθεση με τα Διάφανα Κρίνα) υπόγειου χιούμορ. Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες συνθέσεις είναι άγουρες, η φωνή στερείται δυναμικής και ο βαρύς, ακατέργαστος ήχος σε συνδυασμό με το έντονο καταθλιπτικό στοιχείο, προκαλούν στιγμές συναισθηματικής ασφυξίας.

Οικείο και αποπνικτικό μαζί σαν το καθιστικό της μαμάς σου, το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ δεν παύει να συστήνει στο μυημένο ροκ ακροατήριο μια καινούργια φωνή, που μπορεί να παίζει με τους δικούς της κανόνες.

 1. Υπερνάνος
 2. Μια Νέα Αρχή
 3. Ο Πιο Ενδιαφέρων Καταθλιπτικός Άνθρωπος Στον Κόσμο
 4. Σύννεφα
 5. Γιατί;
 6. Η Καλοσύνη σου
 7. Όλες Οι Μικρές Μου Λέξεις
 8. (όνειρο πιλότου)
 9. Ο Θάνατος Μέσα Στα Μάτια Σου
 10. Νύχτες Χωρίς Εσένα
 11. Αν Νομίζεις Ότι Αδικήθηκες
 12. Εδώ Κατοικεί Η Αμαρτία
 13. Μη Με Ρωτάς
 14. Όταν Ο Διάδρομος Ρουφήξει Τα Παιχνίδια Μου
 15. Αγώνας Που Τέλειωσε (Δεν Είναι Αγώνας)

LOGIN