ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Aναδρομή '63-'89
Χρονολογία: 1990
Εταιρεία: POLYDOR

Διονύσης Σαββόπουλος
Aναδρομή '63-'89
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με τα γένια και τα μαλλιά ξανά στη θέση τους μετά το διχαστικό Κούρεμα, το 1990 o Σαββόπουλος κυκλοφορεί ακόμα έναν live δίσκο. Ο ίδιος δείχνει να έχει αποδεχθεί λάθη του παρελθόντος και μαζί με αυτά την έπαρση που τον ανέβαζε σε αερόστατα. Στην προσγείωσή του πια, ψάχνει το χαμένο νήμα που θα τον ενώσει ξανά με το κοινό του.

Οι ζωντανές εκτελέσεις εδώ είναι υψηλότερου επιπέδου σε σύγκριση με το Ο κ. Σαββόπουλος ευχαριστεί…, ή ακόμα και το 20 Χρόνια Δρόμος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για ένα αυτόφωτο άλμπουμ. Το κοινό χειροκροτεί αυθόρμητα στο «Μην περιμένετε αστειάκια», θυμάται ξεχασμένα κομμάτια όπως το «Σαν ρεμπέτικο παλιό» και απολαμβάνει μια υπνωτική εκτέλεση του «Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια», με τη συμμετοχή της Λένας Πλάτωνος. Εκείνο που λείπει είναι μια νέα προσέγγιση στο παλιό υλικό.

Είναι πολύ πιθανό αυτή η αψυχολόγητη αναδρομή (δεν γιορτάζεται κάποια στρογγυλή επέτειος), να στήθηκε από τον Σαββόπουλο σαν μια σανίδα σωτηρίας και υπενθύμισης το παρελθόντος του. Το σοκ του Κουρέματος όμως δεν είχε ακόμα παρέλθει, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρίσκεται ακόμα σε ένα μούδιασμα, ιδίως όσον αφορά στη δημόσια εικόνα του. 

1. Σαν Ρεμπέτικο Παλιό
2. Ωδή
3. Μπάλλος (αποσπάσματα)
4. Ζεϊμπέκικο
5. Μακρύ Ζεϊμπέκικο Για Το Νίκο
6. Κωλοέλληνες
7. Τσάμικο
8. Πολιτευτής
9. Για Τα Παιδιά Που ‘Ναι Στο Κόμμα
10. Πρωτομαγιά
11. Μην Περιμένετε Αστειάκια
12. Εμείς Του ‘60
13. Αουντουαντάρια
14. Αντί Επιλόγου (απάνθισμα)

LOGIN