ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Ανεμοδείκτης
Χρονολογία: 1999
Εταιρεία: MERCURY

Μουσική – στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ανεμοδείκτης
Του Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Συνεχίζοντας την παράδοση που τον θέλει να κυκλοφορεί νέο δίσκο κάθε δύο χρόνια, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει μια νέα συλλογή τραγουδιών, εξερευνώντας περαιτέρω τον χαρακτήρα που αποκάλυψε στο Ο Δρόμος, Ο Χρόνος Και Ο Πόνος.

Είναι και πάλι, δηλαδή, η έσω ζωή που κυρίως απασχολεί τον καλλιτέχνη σε τραγούδια όπως τα «Θα ‘Μαι Κοντά Σου (Όταν Με Θες)» και «Όνειρο Ήτανε», τα οποία αγαπήθηκαν πολύ από το νεανικό κοινό του. Όμως ο Ιωαννίδης καταφέρνει εδώ να κάνει κι ένα άνοιγμα στον έξω κόσμο, στήνοντας μάλιστα γέφυρες ανάμεσα στις ετερόκλητες αγάπες του: το fusion αλά Mode Plagal στο «Με Τόσα Ψέματα» και η δυστοπική μελλοντολογία του “Requiem”, είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Εισάγει επίσης μια κάπως «ελαφρά» διάθεση στο συμπαθές «Αδιέξοδο», τραγουδώντας για το writer’s block του παρέα με τον Διονύση Σαββόπουλο και την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Αλλού –στο αφιερωμένο στον Ζούδιαρη «Στην Αγορά Του Κόσμου», στην «Παράκληση», στο «Μικρό Μου Τραγουδάκι» - υπάρχει ένα κλωθογύρισμα πραγμάτων που έχει ξαναδοκιμάσει προηγουμένως. Καταφέρνει, πάντως, να αποβάλλει τις υπερβολές στην ερμηνεία και να φτάσει σε μια ωριμότητα, πράγμα που ισχύει και για τον ενορχηστρωτικό τομέα, ο οποίος είναι επίσης αισθητά ραφιναρισμένος.

Είναι λέξεις όπως «φροντίδα» και «συνέπεια» που χαρακτηρίζουν συνολικά τον Ανεμοδείκτη, ο οποίος βρίσκει τον Αλκίνοο Ιωαννίδη σε διαδικασία εγκαθίδρυσης των κεκτημένων, αλλά και κάποιων επεκτάσεων προς νέες κατευθύνσεις.

 1. Παράκληση
 2. Με Τόσα Ψέματα
 3. Στην Αγορά Του Κόσμου
 4. Θα ‘Μαι Κοντά Σου (Όταν Με Θες)
 5. Κόσμος Πάει Κι Έρχεται
 6. Όνειρο Ήτανε
 7. Αδιέξοδο (feat. Διονύσης Σαββόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη)
 8. Ταξίδι (βασισμένο σε γαλλική παραδοσιακή μελωδία)
 9. Σπασμένο
 10. Μεσάνυχτα Σαββάτου
 11. Requiem
 12. Μικρό Μου Τραγουδάκι

LOGIN