ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Αντήχηση
Χρονολογία: 2013
Εταιρεία: EMI

Κ Βήτα
Αντήχηση
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Μετά τους disco pop πειραματισμούς της Χρυσαλίδας, η Αντήχηση σηματοδότησε για τον Κ. Βήτα μια επιστροφή σε γνώριμους ήχους και φόρμες. Η αποξένωση του ανθρώπου στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον (βασικό θέμα στη στιχουργική του διαχρονικά) μπαίνει ξανά επίκεντρο. Η ξερή φυσαρμόνικα στο «Εκεί που χάθηκαν όλα τα αντίο», η ωραία ηλεκτρική κιθάρα στο «Μπλε καφέ» και η καινούρια μπάσα φωνή που επιστρατεύεται σε ορισμένα κομμάτια, είναι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε ένα σύνολο με λίγες εκπλήξεις.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Βήτα ακούγεται κουρασμένος, χωρίς ωστόσο να έχει χάσει την ευαισθησία, την ταπεινότητα και την εύθραυστη αλήθεια της τέχνης του. Η εμπνευσή του είναι επίσης ακόμα εδώ. Αντίθετα με αυτό που έχουμε συνηθίσει να συμβαίνει στους περισσότερους ελληνικούς δίσκους, τα καλύτερα τραγούδια κρατούνται για το τέλος: To «87» γοητεύει με τη «σπιτική», demo αίσθησή του και το συγκινητικό «Ατέλειωτα Χρυσάνθεμα» κλέβει την παράσταση.

Συνολικά, στην Αντήχηση ο Βήτα παραμένει ένας ικανός μουσικός και ένας στιχουργός που μπορεί με μια απλή του φράση να περιγράψει το πιο σύνθετο συναίσθημα. Απλώς η νεανική του ορμή ανήκει πια στο παρελθόν, δίνοντας στη θέση της σε μια ήρεμη ωριμότητα.

  1. Πρωτέας         
  2. Εκεί Που Χάθηκαν Όλα Τα Αντίο    
  3. Ένδεια
  4. Προσμονή      
  5. Ο Ξένος          
  6. Βρεγμένο Τηλέφωνο  
  7. Μπλε Καφέ    
  8. Ατέλειωτα Χρυσάνθεμα        
  9. Δεν Είναι Αργά          
  10. 87

LOGIN