ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Απλές Ασκήσεις Στον Υπαρξισμό
Χρονολογία: 2013
Εταιρεία: INNER-EAR

Κόρε. Ύδρο.
Απλές Ασκήσεις Στον Υπαρξισμό
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με ήχο κάπως πιο «γκρουπίστικο», μια αλληγορική σύνδεση της εθνικής κρίσης με την προσωπική και τις φωνές χαμηλά στη μίξη για να προσπαθείς ν’ ακούσεις τι λένε, το τελευταίο άλμπουμ των Κόρε. Ύδρο. έρχεται μετά από τρία χρόνια απόλυτης σιωπής για το γκρουπ, προκαλώντας ένα σχετικό σούσουρο.

Την ώρα που τα τραγούδια της Φτηνής Ποπ και του ’78 υπηρετούσαν λίγο-πολύ ένα κοινό όραμα, τα πράγματα εδώ προκύπτουν μπερδεμένα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό: Ανάμεσα σε over-produced στιγμές που θα έντυναν άνετα διαφήμιση της Lacta («Χάδια») και ελιτισμούς χωρίς ποπ («Η παλαιότητα»), οι ΚΥ καταθέτουν μερικά από τα καλύτερα τραγούδια τους («Τα βράδια της κρίσης», ο «Σατανάς της γειτονιάς», «Συμφιλίωση»). Ο Αλέξανδρος Μακρής γίνεται πιο δραστήριος σαν τραγουδιστής, παραμένοντας δεινός ενορχηστρωτής σε κομμάτια που δεν θα ακούγονταν το ίδιο σπουδαία με ένα πιάνο, ενώ ο Π.Ε. Δημητριάδης εξελίσσεται ως συνθέτης, με τους στίχους του σε γνώριμα υψηλά επίπεδα.

Με σμιθικούς όρους, οι Απλές Ασκήσεις Στον Υπαρξισμό είναι το Strangeways, Here We Come των Κόρε. Ύδρο. Ένα άλμπουμ με ποικιλία, αυτοπεποίθηση, αυτοανοχή, αλλά και τη μη συμπόρευση των δύο βασικών δημιουργών, που σύντομα θα οδηγούσε στη διάλυση. Παρά την έλλειψη συνοχής πάντως, η φορτισμένη ατμόσφαιρα συντελεί σε έναν γωνιώδη, απρόβλεπτο δίσκο, που μάλλον αποτελεί ιδανικό κύκνειο άσμα για μια παράδοξη καλλιτεχνική οντότητα, που εξαρχής φαντασιωνόταν το πρόωρο τέλος της.

 1. Όταν Έρχονται Οι Τέκτονες
 2. Τα Βράδια Της Κρίσης
 3. Ποτέ Δεν Ήμουν Μόνος Τελικά
 4. Χωριστός Βίος
 5. Ο Δρόμος Μου Για Σένα
 6. Χάδια
 7. Μια Ανοιχτή Πληγή
 8. Πένθος Για Το Τέλος Του Καλοκαιριού(;) Ή Οι Τελευταίες Ώρες Ή Τ' Απομεινάρια Μιας Σχέσεως
 9. Ο Σατανάς Της Γειτονιάς
 10. Ζεστασιά Πριν Το Τέλος
 11. Συμφιλίωση
 12. Η Παλαιότητα
 13. Τραγούδι Με Ανάστροφο Μήνυμα

LOGIN