ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Από 'Δω Και Πάνω
Χρονολογία: 2005
Εταιρεία: ALLTOGETHERNOW

Με τους Επισκέπτες.

Γιάννης Αγγελάκας
Από 'Δω Και Πάνω
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με το κοινό διχασμένο μετά τις Ανάσες Των Λύκων, ο Αγγελάκας στήνει τους Επισκέπτες γνωρίζοντας πως το Από ‘Δω κι Επάνω θα αρέσει σε περισσότερο κόσμο. Παρ’ ολ’ αυτά, ακούγεται αποφασισμένος να κατακτήσει την αποδοχή μέσω ενός δύσκολου δρόμου, επαναπροσδιορίζοντας την καλλιτεχνική του ταυτότητα.

Φτιάχνοντας μια μπάντα με 14 μουσικούς, οι οποίοι λειτουργούν λίγο-πολύ και ως συνθέτες, ο Αγγελάκας παντρεύει εδώ το ροκ παρελθόν του με την dub, το ρεμπέτικο, τα μοιρολόγια, την κρητική παράδοση - πεδία ανεξερεύνητα ως επί το πλείστον γι’ αυτόν, τα οποία καταφέρνει να συνδυάσει με σπουδαίο ενορχηστρωτικό πλούτο, πάνω σε μια αληθινά προοδευτική και παγκόσμια αντίληψη της μουσικής. Κι όλα αυτά με μια παρέα πολύχρωμη κι ανέμελη, η οποία υπερασπίστηκε άψογα το δίσκο σε επίπεδο live, διαδίδοντας το μήνυμά του σε πανηγυρικό τόνο.

Στιχουργικά, ο Αγγελάκας βρίσκεται στην πιο ώριμη στιγμή του, αγγίζοντας κορυφές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις καλύτερες του στιγμές του με τις Τρύπες. Κεντρικό τραγούδι του δίσκου το «Σιγά μην κλάψω», αναμφισβήτητα από τα καλύτερα της δεκαετίας – με τα εφτά  σχεδόν λεπτά διάρκειάς του να αγνοούν το ραδιοφωνικό κατεστημένο. Στο δεύτερο cd, η ίδια παρέα πειραματίζεται, με άνισα αλλά πάντα ενδιαφέροντα αποτελέσματα και πολλά inside jokes.

Αρκετοί ισχυρίζονται ότι με το Από ‘Δω Kι Επάνω ο Αγγελάκας απλώς ακολούθησε το δρόμο που είχε ανοίξει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου λίγα χρόνια πριν. Στην πραγματικότητα, οι απίθανες περιπέτειες του Θ.Π. είχαν βασιστεί εν μέρει και σε ιδέες/προτάσεις του Αγγελάκα, με τον ίδιο μάλιστα σε ενεργό συμμετοχή. Το ακριβέστερο λοιπόν θα ήταν να μιλήσουμε για μια γόνιμη αλληλεπίδραση, η οποία οδήγησε σε μερικούς από τους κορυφαίους δίσκους των 00’s.

Cd1

 1. Σιγά μην Κλάψω
 2. Άγρια των Άστρων Μουσική
 3. Παροιμίες απ’ τον Κρόνο
 4. Μέσα μου ο Αέρας που Φυσά
 5. Επισκέπτες
 6. Η Αγάπη Ορμάει Μπροστά
 7. Αιρετικό
 8. Καλά που Έγινα Σπουδαίος και Τρανός
 9. Πάει
 10. Από ‘δω και Πάνω
 11. Ω! Δεσποινίς μου Ουτοπία

Cd2

 1. Μέσα μου ο Αέρας που Φυσά (Απ’ την Κρήτη)
 2. Σιγά Μην Κλάψω (Dub mix)
 3. Μίμης
 4. Η Αγάπη Ορμάει Μπροστά (Dance mix)
 5. Παιδική Χαρά
 6. Άγρια των Άστρων Μουσική (Star Noise mix)
 7. Κρητική Κουζίνα 1
 8. Mέσα μου ο Αέρας που Φυσά (Techno mix)
 9. O Nαύτης με το Κατσαβίδι
 10. Από ‘δω και Πάνω (Duble mix)
 11. Kρητική Κουζίνα 2
 12. Πάει (π – Mix)

LOGIN