ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Απρίλη, Ψεύτη!
Χρονολογία: 1989
Εταιρεία: MINOS

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
Απρίλη, Ψεύτη!
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Η αξία και η σημασία των Αδερφών Κατσιμίχα, είναι ότι συνδύασαν τη μουσική και ποιητική τους καλλιέργεια με φράσεις όπως «ένα μάτσο αστέρια», «Χάρη να μη με λένε», «λοιπόν εντάξει μίστερ, θα γίνει η δουλειά». Ήταν ταυτόχρονα κουλτουριάρηδες και παιδιά της πιάτσας. Στον τρίτο τους δίσκο, συνεχίζουν αυτή την περίεργη ισορροπία, πότε αγγίζοντας το ευρύ κοινό («Μη γυρίσεις», «Μάρκος & Άννα») και πότε στέλνοντας ανεπίδοτα γράμματα («Εχεμύθεια», “Torpedo Blues”).

Αν το Απρίλη, Ψεύτη! υποφέρει πράγματι από κάτι, αυτό δεν είναι τα ίδια τα τραγούδια αλλά  η ενορχήστρωση και η παραγωγή, με πλαστικούς ήχους, κρύα συνθεσάιζερ και ένα συνδυασμό αυτών με φυσικά όργανα που σε πολλά κομμάτια, όπως π.χ. το «Όμορφη μέρα», προκύπτει προβληματικός. Σε μια χρονιά βέβαια που ακόμα και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου προσπαθούσε να χορέψει, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω…

Διατηρώντας έντονη παρουσία στα ραδιόφωνα, τόσο με το «Μη γυρίσεις» όσο και με το «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον» του Διονύση Τσακνή (που δεν περιλαμβάνεται σε αυτό το δίσκο), ο Χάρης και ο Πάνος συνεχίζουν χωρίς να λερώνουν τη φήμη τους, αλλά και χωρίς να παρουσιάζουν μεγάλα σημάδια εξέλιξης ως δημιουργοί.

  1. Όμορφη Μέρα
  2. Σαντορίνη
  3. Μάρκος Και Άννα (απόδοση τραγουδιού του Lucio Dalla)
  4. Θεόφιλος Χατζημιχαήλ (ποίηση Α. Εμπειρίκος, ερμηνεία Ε. Πασπαλά)
  5. Εχεμύθεια (ποίηση Α. Εμπειρίκος)
  6. Μη Γυρίσεις (Χ. & Π. Κατσιμίχας, Τ. Μουρμάς, Β. Μπετίνη)
  7. Αθήνα
  8. Torpedo Blues
  9. Δώσ' Μου Το Ψέμα Σου
  10. Κόκκινος Χορός

LOGIN