ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Άργος
Χρονολογία: 2007
Εταιρεία: LYRA

Κ Βήτα
Άργος
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Πιστός στη συνήθειά του να βγάζει δίσκο κάθε χρόνο, μετά την εμπορική επιτυχία του 2 ο Κωνσταντίνος Βήτα επιστρέφει με το Άργος, που αν και δεν διαφέρει ριζικά από την Άγρια Χλόη, διέπεται από μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ένα καλαίσθητο φλερτ με το mainstream.

Η μεγάλη νίκη του Άργος, είναι ότι «ανοίγει» κι άλλο το κοινό του Βήτα, χωρίς να καταφεύγει σε συμβατικά τραγούδια. Με τον ίδιο να έχει τελειοποιήσει πλέον την ποπ γραφή του, το «Όλο αυτό που ποτέ» σημειώνει τεράστια επιτυχία στα ραδιόφωνα, το «59’’», το «ΦΚ3» και το hidden track «Κλικκ» είναι άμεσα ερωτεύσιμα, το «Μέλλονον» μια αστεία και αφαιρετική κατάθεση ακουστικής ποπ. Ακόμα, το «Ποτέ ποτέ ποτέ δεν θα γίνω φίλος σου» είναι ίσως η ωραιότερη μπαλάντα του Βήτα – ένα κυνικό και ταυτόχρονα απόλυτα τρυφερό τραγούδι πάνω στον ανικανοποίητο έρωτα.

Το δεύτερο άλμπουμ που συνοδεύει την έκδοση, φτιαγμένο για ένα κοινό με μεγαλύτερη εξοικείωση στην ηλεκτρονική μουσική από τον γράφοντα, περιλαμβάνει ορχηστρικά κομμάτια με synth pop και ambient στοιχεία, αυτοσχεδιασμούς στον υπολογιστή και παραμορφωμένους ήχους. Πέρα από μουσικός που δεν φοβάται να φτιάξει ένα άλμπουμ για λίγους στο peak της δημοφιλίας του, με τους τίτλους του ο Βήτα επαληθεύει για πολλοστή φορά ότι είναι και ένας ικανός λεξιπλάστης.

Συμπερασματικά, το Άργος δεν υποτιμά ούτε τους μυημένους αλλά ούτε και τους «επιδερμικούς» ακροατές του Κ Βήτα, σηματοδοτώντας μαζί με την Άγρια Χλόη την κορύφωση της σόλο πορείας του. 

Α

 1. Ανεπάρκεια
 2. Χ Ουφ
 3. Όλο Αυτό Που Ποτέ
 4. Η Νύχτα
 5. Μέλλονον
 6. Σκαντζόχοιρος
 7. Ποτέ Ποτέ Ποτέ Δεν Θα Γίνω Φίλος Σου
 8. 59’’
 9. Ζόμπι
 10. Συμμετρία
 11. ΦΚ3
 12. Σφαίρα
 13. Ο Βοσκός
 14. Κλικκ

Β

 1. Φαένζα
 2. Πολύαιγος
 3. Αντίμολπος
 4. Κάανθος
 5. Χάον
 6. Αυγερινός
 7. 6+Ο ΝΥ
 8. Ανάπαλη
 9. Διποδία
 10. Άλπος
 11. Κύδνος
 12. Βούζα
 13. Βία
 14. Σέρεστος

LOGIN