ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Ασκήσεις
Χρονολογία: 1994
Εταιρεία: LYRA

Βαγγέλης Γερμανός
Ασκήσεις
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Στα μέσα των 90’s, νέοι τραγουδοποιοί όπως ο Ορφέας Περίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Νίκος Ζούδιαρης σημειώνουν επιτυχία, διαμορφώνοντας καινούργιες μόδες που μπαίνουν κάτω από τη γενική ταμπέλα «έντεχνο».

Από την πλευρά του, με τις Ασκήσεις ο Γερμανός κάνει ασκήσεις ύφους πάνω στο ρεμπέτικο τραγούδι και τους ματζόρε λαϊκούς δρόμους. Έτσι, μια ικανότητα που μόλις είχε υπαινιχθεί σε προηγούμενους δίσκους του με τραγούδια όπως το «Καναπεδάκι», αποκαλύπτεται πλήρως. Ο ίδιος τραγουδάει ακόμα για την ζωή του («Γεννήθηκα στον Πειραιά»), κάνει την ηλεκτρική του κιθάρα να ακούγεται σαν μπουζούκι («Ο αλήτης») και σε κομμάτια όπως το «Μπαρμπουνάκι» πετυχαίνει ρεφρέν που ακούγονται σα να έρχονται από άλλη εποχή.

Για να μην πολυλογούμε, στο σύμπαν του Γερμανού, το ροκ και το ρεμπέτικο είναι ένα τσιγάρο δρόμος - και το μεγάλο συν του δίσκου αυτού είναι ότι ο ίδιος δεν ακούγεται ούτε για μια στιγμή έξω από τα νερά του. Έτσι, παρ’ ότι τα περισσότερα τραγούδια δεν παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και παρ’ ότι οι ενορχηστρώσεις στερούνται φιλοδοξίας, οι Ασκήσεις συγκαταλέγεται στους συμπαθητικούς δίσκους του.

 1. Γεννήθηκα Στο Πειραιά
 2. Ο Αλήτης
 3. Με Το Τσιγάρο Καίγομαι
 4. Το Μπαρμπουνάκι
 5. Η Ντίβα
 6. Η Παρέλαση (Οργανικό)
 7. Στο Τσουβάλι Με Τη Γάτα
 8. Η Γιαλούσα
 9. Ο Ισραφήλ
 10. Δε Θα Μάθεις Ποτέ
 11. Πάρε Μ’ Αητέ
 12. Εθνικός Υμνός (Οργανικό)

LOGIN