ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Avatar
Χρονολογία: 2008
Εταιρεία: ARCHANGEL

Monika
Avatar
Της Μαρίνας Οικονόμου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Έχουν περάσει χρόνια πια... Οι παλιότεροι ίσως θυμούνται ότι η Monika άρχισε να γίνεται γνωστή με το demo του “Over the hill”, αρχικά μέσω myspace. Με την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ της από μια ανεξάρτητη εταιρία, στα 23 της χρόνια, θεωρούταν η νέα μεγάλη ελπίδα της ελληνικής μουσικής.

Και ήταν! Λίγα ντεμπούτα στην ελληνική μουσική παρουσιάζουν ένα τόσο διαμορφωμένο καλλιτεχνικό στίγμα όσο το Avatar. Οι χατζιδακικές συνθέσεις (με κάτι λίγο από Anthony & The Johnsons), η καθαρή παραγωγή, οι ενορχηστρώσεις που αφήνουν χώρο σε πνευστά, έγχορδα και χορωδίες, η ιδιαίτερη φωνή, δημιουργούν στον ακροατή μια πολύ γλυκιά αίσθηση. Και παρ’ ότι οι στίχοι δεν είναι το φόρτε της Monika, σε κομμάτια όπως το “Pretend”, το “Babe” ή το “I’m not young in my youth”, η ίδια γίνεται η φωνή πολλών κοριτσιών της γενιάς της.

Ακούγοντας το Avatar με δικαιολογημένο ενθουσιασμό, αρκετοί μίλησαν και για την προοπτική μιας λαμπρής διεθνούς καριέρας. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, για πολλούς και διάφορους λόγους. Στην Ελλάδα πάντως η Monika συγκέντρωσε ένα μεγάλο και ετερόκλητο κοινό, που βίωνε τότε τον κορεσμό του έντεχνου και αναζητούσε εναλλακτικές λύσεις. Έτσι, πέρα από ένα απολαυστικό άλμπουμ ήταν και σημαντικό για την εποχή του.

1. Your Favourite
2. Bloody Sth
3. Are You Coming With Us?
4. Babe
5. Pretend
6. Obsession
7. To No Avail
8. Excuse My Friends
9. Over The Hill
10. Avatar
11. I’m Not Young In My Youth
12. Misery Loves Company
13. Fraud

LOGIN