ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

20
ratenow
Μπελ Ρεβ Live
Χρονολογία: 2018
Εταιρεία: FEELGOOD

Στίχοι: Διάφοροι
Ερμηνεία: Νατάσα Μποφίλιου.

Θέμης Καραμουρατίδης
Μπελ Ρεβ Live
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Μαζί με το ταλέντο του, αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι διακρίνουν στον Θέμη Καραμουρατίδη μια έλλειψη τόλμης απέναντι στο έντεχνο τραγούδι που υπηρετεί, μια απουσία πρωτογένιας. Η εμμονή του όμως με το παρελθόν, καθώς τα 10's πλησιάζουν προς το τέλος τους, αποδεικνύεται εμμονή μιας ολόκληρης εποχής, με πρωτοφανείς διαστάσεις νοσταλγίας και ρετρομανίας.

To Mπελ Ρεβ Live, πρώτη ζωντανή ηχογράφηση της μακρόχρονης πορείας του με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τη Νατάσα Μποφίλιου, αποτύπωση της ομώνυμης παράστασης που έστησαν μαζί στο Gazi Music Hall, είναι ένας δίσκος που ο ίδιος δικαιούται. Ένα άτυπο greatest hits τραγουδιών τα οποία γνώρισαν σημείωσαν σημαντική επιτυχία, συνδυάζοντας αρχοντική μελαγχολία με πικρές διαπιστώσει και καθιερώνοντας μια τραγουδίστρια. Μια ροκ ηλεκτρική κιθάρα, μια latin προσέγγιση, ένα λαούτο, πολλά βιολιά μαζί και βέβαια το πιάνο του Καραμουρατίδη, ενώνονται σε ένα πλούσιο μενού, από το οποίο λείπει μονάχα το αλατοπίπερο παιχνιδιού/περιπέτειας. Γιατί αν κάτι εμποδίζει το Μπελ Ρεβ Live από το να αποτελέσει μια κατάθεση με δικό της ανάστημα, αυτό είναι η αψεγάδιαστη, εντελώς επαγγελματική προσέγγισή που ακολουθεί. Το «Βαβέλ», για παράδειγμα, ακούγεται σα να ηχογραφήθηκε σε στούντιο, ενώ σε όλο το δίσκο, εκ μέρους της Μποφίλιου δεν ακούγεται η παραμικρή αλληλεπίδραση με το κοινό, ή κάποια παρέκκλιση από το στόμφο της «μεγάλης ερμηνεύτριας».

Το συνοδευτικό CD του Diesi In Concert δεν αλλάζει και πολύ την κατάσταση, παρ’ ότι η διασκευή στο «Φεύγω» του Αντώνη Βαρδή αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Έτσι, ως περίληψη μιας κοινής πορείας, το Μπελ Ρεβ Live προκύπτει πλούσιο, αξιοπρεπές αλλά και κάπως σοβαροφανές, σαν ένα παιδί ντυμένο με σακάκι. Ο Καραμουρατίδης ξέρει πολύ καλά τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά ξεχνάει να παίξει. 

CD1

1. Belle Reve (Intro)
2. Όμορφο Όνειρο
3. Το Μέτρημα
4. Κρύψου
5. Πάμε Ξανά
6. Με Τσιγάρα Βαριά
7. Οι Μέρες Του Φωτός
8. Το Τέλος Στο Σαλόνι
9. Σ' Έχω Βρει Και Σε Χάνω
10. Δεμένη / Λύκος
11. Η Καρδιά Πόναει Όταν Ψηλώνει

CD2

1. Στην Επόμενη Ζωή
2. Nel Giardino Dell' Amore (Aka Rain)
3. Έτσι Ειν' Αυτά
4. Οι Τελευταίες Μέρες
5. Τα Επόμενα Φιλιά
6. Αλεξάνδρας
7. Βαβέλ
8. Τα Μεθύσια
9. Μέχρι Το Τέλος
10. Κοίτα Εγώ
11. Εν Λευκώ
12. Χάθηκε Το Φεγγάρι
13. Τα Συρτάρια
14. Μάημ' Μάημ'
15. Αεράκι
16. Φεύγω
17. Εκκρεμότητα
18. Το Όνομά Μου / Εγώ Μεγάλωνα Για 'Σένα

 

LOGIN