ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Μπουλάς Ελλάς
Χρονολογία: 1986
Εταιρεία: CBS

Μουσική: Διάφοροι

Στίχοι: Σάκης Μπουλάς (στο 6 Κώστας Βίρβος)

Ερμηνεία: Σάκης Μπουλάς

Σάκης Μπουλάς
Μπουλάς Ελλάς
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Αφού πέρασε 10 χρόνια κάνοντας μικρά περάσματα από δίσκους δημιουργών όπως ο Σαββόπουλος, ο Πλέσσας και ο Μικρούτσικος, το 1986 ο Σάκης Μπουλάς πραγματοποιεί το πρώτο του μεγάλο δισκογραφικό βήμα. Οι φωνητικές του αρετές είναι ήδη γνωστές από τις συναυλίες του στο πλευρό του Θάνου Μικρούτσικου. Η αθηναϊκή νύχτα έχει επίσης χειροκροτήσει το ταλέντο του, μέσα από παραστάσεις που συνδυάζουν μουσική με θεατρικά happenings, αρχικά στο «Σούσουρο» και αργότερα στο «Αχ Μαρία».

Όπως πολλοί συνάδελφοί του βρήκαν διέξοδο στο χιούμορ όταν η Αριστερή ρητορεία και η ροκ φιλοσοφία της Μεταπολίτευσης έδωσαν τη θέση της στην ξεγνοιασιά των 80’s, έτσι και ο Σάκης Μπουλάς, στον πρώτο του δίσκο, στρέφεται στην ελαφρότητα. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει: Το Μπουλάς Ελλάς είναι ένας ευχάριστος δίσκος, με αληθινό κέφι, αλλά και αρκετές εμπνευσμένες στιγμές. Τα «Μπανάκι – μανάκι», «Φλασάκι» και «Μπριγιόλ (Αλλάξανε τα γούστα σου)» σημειώνουν επιτυχία, συνδυάζοντας εύκολες μελωδίες με πρωτότυπους στίχους οι οποίοι μιλάνε απλά και άμεσα στους νέους της εποχής. Μέσα από ρέγγε ρυθμούς, χιουμοριστική ντίσκο, τρυφερές μπαλάντες, ροκ στιγμές με οδηγό το μπάσο του Βαγγέλη Πατεράκη, funky σκυλάδικα και αστειάκια, ο Μπουλάς αναδεικνύεται σε ιδανικό εκφραστή του «ό,τι να ναι» της Ελλάδας, το οποίο άλλωστε ενσαρκώνει και ο ίδιος ως πρόσωπο.

Υπό αυτή τη λογική, η φράση «άρτζι μπούρτζι και Μπουλάς» κλείνει το δίσκο με απόλυτη ευστοχία. Μέσα στην ευδαιμονία του ΠΑΣΟΚ και την κυριαρχία του παρεΐστικου χαβαλέ, το Μπουλάς Ελλάς αντανακλά το κλίμα μιας εποχής, εξ ου και αναγνωρίζεται ως ένα από τα εμβληματικά άλμπουμ των 80’s.

 1. Μπανάκι – Μανάκι
 2. Ρέγγαι Και Λακέρδαι
 3. Το Φλασάκι
 4. Ο Αράπης
 5. Μη Μου Τάζεις
 6. Ντόλτσε Βίτα
 7. Μπριγιόλ
 8. Τα Κεφτεδάκια
 9. Βουρ Στον Πατσά
 10. Τσιφτετέλι Μαρς
 11. Τσόντα

LOGIN