ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

50
ratenow
Διαβολάκι
Χρονολογία: 1990
Εταιρεία: CBS

Νίκος Καρβέλας
Διαβολάκι
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Για να το πούμε με μια φράση, στο Διαβολάκι ο Καρβέλας ανακαλύπτει την κονσόλα. Ο rockabilly εαυτός του, με τους παλιομοδίτικους ρυθμούς και τα σπιρούνια στις μπότες ανήκει πια στο παρελθόν. Επιπλέον, για πρώτη φορά δεν παίζει πιάνο ο ίδιος: Το αφήνει στον Χάρη Ανδρεάδη, που έχει αναλάβει επίσης το συνθεσάιζερ αλλά και την ενορχήστρωση, με αποτέλεσμα μια ριζική αλλαγή στη μουσική προσέγγιση.

Ο νέος ήρωας του Καρβέλα είναι ο Prince, με την κατάληξη του ρεφρέν στο ομώνυμο τραγούδι να θυμίζει αρκετά το “Kiss”. Κάποια κόλπα βέβαια του βγαίνουν και κάποια όχι: Tο «Αλλαγές» π.χ. συνδυάζει άψογα το συνθεσάιζερ με την ηλεκτρική κιθάρα, υπάρχουν όμως και στιγμές που ο ήχος μοιάζει υπερβολικά ψεύτικος, όπως στο αδιάφορο «Είμαι νεκρός», ή το over-produced «Απιστίες». Στιχουργικά, στα περισσότερα τραγούδια εμπνέεται από τα προβλήματα του γάμου του με τη Βίσση. Από εκεί ξεπηδάει και η «Αντίστροφη μέτρηση», που τραγουδάει μαζί της, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και σφραγίζοντας τον mainstream ποπ ήχο της εποχής.

Με το Διαβολάκι ο Καρβέλας παρουσιάζει ένα καινούργιο, μοντέρνο πρόσωπο, χωρίς να ξεχνά το ροκ παρελθόν του. Η σπίθα των προηγούμενων δίσκων λείπει, αλλά τα εμπνευσμένα τραγούδια (που είναι πάνω από τα μισά) οδηγούν σε μια συνολικά απολαυστική δουλειά.

  1. Διαβολάκι
  2. Αντίστροφη Μέτρηση (feat. Άννα Βίσση)
  3. Κάθε Φορά Που Σε Πληγώνω
  4. Απιστίες
  5. Είμαι Νεκρός
  6. Στρηπ – Τηζ
  7. Η Φίλη Της Γυναίκας Μου
  8. Τη Νύχτα
  9. Αλλαγές
  10. Στα '79

LOGIN