ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

50
ratenow
Δημόσιες Σχέσεις
Χρονολογία: 1988
Εταιρεία: CBS

Νίκος Καρβέλας
Δημόσιες Σχέσεις
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Συνεπής στο να βγάζει καινούργιο προσωπικό δίσκο κάθε χρόνο πέρα από τα τραγούδια που δίνει σε άλλους καλλιτέχνες, το 1988 ο Nίκος Καρβέλας επιστρέφει με τις Δημόσιες Σχέσεις. Αυτή τη φορά, αποφασίζει να μην τα κάνει όλα μόνος του, αφήνοντας κάποια όργανα στον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο, επιστρατεύοντας τρεις ακόμα μουσικούς και βάζοντας στη θέση του παραγωγού για δύο tracks τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο.

Στον δίσκο αυτό ο Καρβέλας εξελίσσει το ποπ/ροκ ύφος του, αφήνοντας πίσω την εμμονή με τα 50’s. Οι στίχοι του περιέχουν πλέον κοινωνικά μηνύματα, με έναν διδακτισμό πολλές φορές (που θα γίνει δεύτερη φύση του σε μεταγενέστερες φάσεις της καριέρας του), ενώ οι ενορχηστρώσεις είναι πιο μοντέρνες. Aντίθετα με τους περισσότερους δίσκους του Καρβέλα, υπάρχει προσοχή στη λεπτομέρεια: Τα κρουστά στο «Σε θέλω πάλι», η φυσαρμόνικα στο «Δημόσιες Σχέσεις» και τα δραστήρια πνευστά στο «Αγάπη μου σκοτώστρα», φέρνουν νέα χρώματα στον πίνακά του. Επιπλέον, το «Στο στρατό» είναι ένα αριστούργημα παραγωγής/ηχοληψίας, κόντρα στην κιτς προχειρότητα που άρχιζε τότε να χαρακτηρίζει τους περισσότερους ελληνικούς δίσκους, ενώ με το «Ποτέ μη λες ποτέ» ο Καρβέλας ανακαλύπτει την έννοια του power ballad, γράφοντας το καλύτερο ίσως τραγούδι της σόλο καριέρας του.

Ασφαλώς δεν λείπουν και οι κάπως πιο επιπόλαιες στιγμές, όπως είναι ο «Δεκατριάρης» ή το «Μπουνιές-Κλωτσιές». Συνολικά πάντως, οι Δημόσιες Σχέσεις είναι ένας δίσκος με εναλλαγές συναισθημάτων, σημάδια εξέλιξης, αισθητική και τραγούδια που, χωρίς να είναι περισπούδαστα, προσφέρουν όλα όσα μπορεί να προσφέρει η καλή ποπ μουσική.

 1. Σε Θέλω Πάλι (Κι Ας Με Μαζεύουνε Με Το Κουτάλι)
 2. Αγάπη Μου Σκοτώστρα
 3. Ποτέ Μη Λες Ποτέ
 4. Καλλίτερα Κακός Παρά Ηλίθιος
 5. Ο Καθένας Για Πάρτη Του
 6. Δημόσιες Σχέσεις
 7. Πήδα
 8. Μπουνιές – Κλωτσιές
 9. Δεκατριάρης
 10. Α Ρε Εθνικάρα
 11. Βλάκα
 12. Στο Στρατό

LOGIN