ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Έχω Ένα Σχέδιο
Χρονολογία: 2011
Εταιρεία: LYRA

Στίχοι: Διάφοροι
Ερμηνεία: Διάφοροι.

Θέμης Καραμουρατίδης
Έχω Ένα Σχέδιο
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Μέσα στην αύξηση του ενδιαφέροντος γύρω από το έργο του, το καλοκαίρι του 2010 ο Θέμης Καραμουρατίδης συγκεντρώνει αγαπημένες αλλά και άγνωστες στο ευρύ κοινό συνθέσεις του, καθώς και κομμάτια που αγάπησε από το θέατρο και το σινεμά, για να τις παρουσιάσει σε δύο παραστάσεις στο θέατρο Κάππα. Λίγους μήνες μετά, με ένα χατζιδακικό εξώφυλλο, το άλμπουμ Έχω ένα Σχέδιο αποτυπώνει τη ζωντανή ηχογράφηση αυτών των βραδιών, μαζί με δύο νέα κομμάτια ηχογραφημένα στο στούντιο.

Η απόφαση του Καραμουρατίδη να βγει μπροστά ως τραγουδιστής είναι κατανοήσιμη, ωστόσο εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιπόλαιη. Κι αυτό γιατί όσο πιο όμορφα είναι τα κομμάτια που παίζει στο πιάνο (το “The she goes, my beautiful world” του Nick Cave, το δικό του «Έχω ένα σχέδιο»), τόσο πιο έντονα προδίδονται οι ερμηνευτικές του αδυναμίες. Μπορεί να μην είναι κακός τραγουδιστής, ωστόσο υστερεί σε εκφραστικότητα. Κι όταν το μικρόφωνο παραδίδεται στη βασική ερμηνεύτριά του, Νατάσα Μποφίλιου, το ταλέντο του λάμπει καθαρότερα.

Τα αξιόλογα τραγούδια πάντως δεν λείπουν σ’ αυτή τη δουλειά: To «Ονειρεύομαι» προσεγγίζει τους μινιμαλιστές συνθέτες και το «Κοίτα εγώ» είναι ένα σπουδαίο ζεϊμπέκικο, τόσο ως ντουέτο των Μποφίλιου-Χαρούλης, όσο και στη χορωδιακή εκτέλεση του encore, που μάλιστα μεταδίδει την αίσθηση ενός live δρώμενου. Κατά τα άλλα, τα «Αυτό είμαι» και «Το αίμα» είναι ατυχείς στιγμές, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης αποδεικνύεται αδύναμος κρίκος και τα δύο καινούργια κομμάτια που κλείνουν το δίσκο δεν εντυπωσιάζουν.

Συνολικά λοιπόν, το Έχω ένα Σχέδιο προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα, δείχνοντας ότι ο Καραμουρατίδης χρειάζεται χαρισματικούς εκτελεστές-ερμηνευτές για να ξεδιπλώσει το δικό του χάρισμα.

1. Έχω Ένα Σχέδιο
2. Δίδυμοι Έρωτες
3. Σ' Έχω Βρει Και Σε Χάνω (Intro)
4. Σ' Έχω Βρει Και Σε Χάνω
5. Ονειρεύομαι
6. Ταγκό Του Μικρού Πρίγκιπα
7. Κοίτα Εγώ
8. Καραβάκια Και Σαΐτες
9. There She Goes My Beautiful World
10. Εν Λευκώ
11. Being Alive
12. Kothbiro
13. Αυτό Είμαι
14. Το Αίμα
15. Το Τέλος Του Κόσμου
16. Αν Αργήσω, Κοιμήσου
17. Κοίτα Εγώ (Encore)
18. Μάθε Μου Να Περπατάω Ξανά
19. Θρυψαλάκι

LOGIN