ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Εισιτήρια Διπλά
Χρονολογία: 2010
Εταιρεία: LYRA

Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Ερμηνεία: Nατάσα Μποφίλιου.

Θέμης Καραμουρατίδης
Εισιτήρια Διπλά
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Κερδίζοντας τον τίτλο του πιο σκληρά εργαζόμενου κοριτσιού της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, στα τέλη των 00’s η Nατάσα Μποφίλιου πραγματοποιεί ασταμάτητα live εμφανίσεις και βλέπει το κοινό της να αυξάνεται γεωμετρικά. Ένα χρόνο μετά το E.P. Τρία Μυστικά, το Εισιτήρια Διπλά «εκμεταλλεύεται» αυτή την επιτυχία με ένα άνοιγμα προς το mainstream: Πιο μεγάλη δισκογραφική, πιο απλό εξώφυλλο, πιο «γυαλισμένος» ήχος.

Σε τραγούδια κινηματογραφικά που μιλούν για χαμένους έρωτες και φιλίες, επιδεικνύοντας παράλληλα μια άριστη πλέον τεχνικά τραγουδίστρια, το αληθινό ενδιαφέρον εντοπίζεται στο μουσικό κομμάτι. Εκεί όπου ο Θέμης Καραμουρατίδης προσπαθεί να φτιάξει κάτι μοντέρνο με παλιά υλικά, κάτι απλό μεν αλλά μεστό και μελετημένο. Η τζαζ επίγευση του «Γεννήθηκα», η άσκηση ύφους πάνω στο ελαφρό τραγούδι του Μεσοπολέμου στις «Μεγάλες αγάπες», η υψηλή επιπέδου και συνάμα απρόβλεπτη σύνθεση του «Σ’ αυτό τον κόσμο», είναι γι’ αυτόν μικρές νίκες. Αντίθετα, τα «Το τέλος στο σαλόνι», «Ο Λύκος» και «Το Ραντεβού», παρ’ ότι διευρύνουν την ηχητική του παλέτα, προκύπτουν αδιάφορα ως καταθέσεις - και το ίδιο ισχύει και για το «Αστέρι μου», όπου οι φωνές της Μποφίλιου σπρώχνουν το δάχτυλο στο skip. Ευτυχώς, η τρυφερή μπαλάντα «Οι Πρώην» επιφυλάσσει λίγο πριν το τέλος μια γλυκιά αίσθηση κάθαρσης.

Με μια πιο αδύναμη ερμηνεύτρια, τα τραγούδια του Εισιτήρια Διπλά πιθανότατα δεν θα «περνούσαν» στο ευρύ ακροατήριο και ο Θέμης Καραμουρατίδης δείχνει να το γνωρίζει. Ο τρόπος πάντως που θωρακίζει τη μουσική του παιδεία μέσα στις ευκολίες της επιτυχίας, οδηγεί σε έναν αξιοπρεπή και κατά τόπους τολμηρό δίσκο, που σημείωσε επιτυχία.

1. Οι Ομπρέλες του Demy
2. Σ' Αυτό Τον Κόσμο
3. Το Μέτρημα
4. Το Τέλος Στο Σαλόνι
5. Ο Λύκος
6. Γεννήθηκα
7. Σε Ξεχώρισα
8. Μεγάλες Αγάπες
9. Το Ραντεβού
10. Το Αστέρι Μου
11. Οι Πρώην
12. Belle Reve

LOGIN