ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

0
ratenow
Έκθεση Ιδεών
Χρονολογία: 1998
Εταιρεία: EROS

Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης

Στίχοι: Σάκης Μπουλάς

Ερμηνεία: Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς.

Σάκης Μπουλάς
Έκθεση Ιδεών
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Πετυχημένοι και οι δύο ως τηλεπαρουσιαστές και ηθοποιοί, το 1998 οι Ζουγανέλης και Μπουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, για να τραγουδήσουν μαζί του στη «Σφεντόνα» και να θυμηθούν την εποχή του «Αχ Μαρία». Η συνεργασία αυτή, λειτουργεί στους δύο τελευταίους ως αφορμή να θυμηθούν τον μουσικό εαυτό τους και να κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά έναν κοινό δίσκο.

Το βαρύγδουπο του τίτλου, προϊδεάζει τους ακροατές για μια σειρά τραγουδιών που δεν έχουν πλάκα, αλλά επιλέγουν να καυτηριάσουν τα κακώς κείμενα της εποχής. Δυστυχώς όμως, ο συνδυασμός φιλότιμης κοινωνικής κριτικής («Αλτ και προσοχή», Έκθεση ιδεών») και καψουροτράγουδων («Πού να ‘σαι τώρα», «Έρωτας θνητός») αδυνατεί να συγκροτήσει ένα σφιχτό σύνολο. Τα όποια μηνύματα του δίσκου δίνονται με επιφανειακό, απλοϊκό τρόπο, η προχειρότητα κυριαρχεί, ενώ ο εργοστασιακός ήχος δεν ασκεί καμία γοητεία. Το μόνο καλό τραγούδι εδώ είναι τελικά ο «Πειραιάς», ένα λαϊκό κομμάτι παλιάς κοπής με μοντέρνο μπητ, που περιγράφει τον ανέμελο βίο μιας άλλης εποχής.

Όπως πολλά από τα άλμπουμ των Ζουγανέλη/Μπουλά έτσι και η Έκθεση Ιδεών ξεχάστηκε πολύ γρήγορα και δεν μνημονεύεται πια από κανέναν. Δίκαιο για την ποιότητα της συγκεκριμένης δουλειάς και κρίμα για ένα καλλιτεχνικό δίδυμο που έγραψε τη δική του ιστορία στη mainstream διασκέδαση χωρίς να καταθέσει ποτέ έναν αξιόλογο κοινό δίσκο.

 1. Αλτ Και Προσοχή
 2. Λονδίνο
 3. Πρωί Πρωί
 4. Έκθεση Ιδεών
 5. Έρωτας Θνητός
 6. Κουρελού
 7. Πειραιάς
 8. Που Να 'Σαι Τώρα
 9. Λευκά Σεντόνια
 10. Άσε Τα Δύσκολα Σε Μένα
 11. Σου Τραγουδάω Σ' Αγαπώ
 12. Για Τα Παιδιά

LOGIN