ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

50
ratenow
Εμείς
Χρονολογία: 1992
Εταιρεία: COLUMBIA

Κοινός δίσκος με την Άννα Βίσση, σε στίχους και μουσική του ίδιου.

Νίκος Καρβέλας
Εμείς
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Αποτυπώνοντας όλο το χρονικό του χωρισμού τους σε δίσκους, ο Καρβέλας και η Βίσση των early 90’s ήταν ένα reality show μετά μουσικής. Ο πρώτος έβρισκε ξεκάθαρα την έμπνευσή του μέσα από το τέλος της σχέσης τους – και το 1992 η δεύτερη τον ακολούθησε σε έναν κοινό δίσκο, μοιρασμένο στα δύο.

Απ’ όλα τα άλμπουμ του Καρβέλα, το Εμείς είναι το πιο πολυποίκιλο. Ακούμε ροκ τσιφτετέλια της καψούρας («Μέσα σου»), power ballads επηρεασμένα από τους Bon Jovi και τους Aerosmith («Άξιζε»), μεγαλοπρεπείς χορωδίες με statements για την ιστορία και την κατάντια του έθνους («Ελλάδα») και βέβαια δυνατές ποπ στιγμές, όπως το «Μούρη», που δεν σου επιτρέπει να μην το τραγουδήσεις, αλλά και το ομώνυμο ντουέτο, που αποτελεί ακόμα μια ένδειξη της καλλιτεχνικής χημείας του ζευγαριού. Πέρα από τα δύο τελευταία, τεράστια επιτυχία σημειώνει και το δακρύβρεχτο «Δε θέλω να ξέρεις», που αναδεικνύει τις ερμηνευτικές ικανότητες της Βίσση και γίνεται ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια της, μέσα στη συναισθηματική του υπερβολή.

Λίγο πριν παραδοθούν στις προσταγές της ελληνικής διασκέδασης, Καρβέλας και Βίσση καταθέτουν εδώ έναν καλό εαυτό. Η απουσία καλλιτεχνικού οράματος βγάζει μάτι, αλλά το ίδιο ισχύει και για την ευελιξία του ταλέντου τους.

  1. Eμείς
  2. Δε Θέλω Να Ξέρεις
  3. Ναι
  4. Θα Έκανα Οτιδήποτε
  5. Ελλάδα
  6. Μέσα σου
  7. Μούρη
  8. Φταίω
  9. Άξιζε
  10. Γύρνα Μωρό Μου

LOGIN