ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Εν Φλύα
Χρονολογία: 2018
Εταιρεία: OGDOO MUSIC GROUP

Στίχοι: Τ. Πατρίκιος, Γ. Σιδερής, Μ. Ρασούλης, Ορφ. Περίδης, Δ. Παντελίδα – Μελάκη, Ρ. Φιλύρας.

Τραγούδι: Λιζέτα Καλημέρη.

Ορφέας Περίδης
Εν Φλύα
Tου Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Έχοντας συνεργαστεί επί χρόνια μαζί της, κυρίως στο συναυλιακό πεδίο, ο Ορφέας Περίδης στήνει έναν ολόκληρο δίσκο για χάρη της Λιζέτας Καλημέρη, με νέα και παλιά τραγούδια του.

Η συγγένεια, το ταίριασμα των δύο καλλιτεχνών έχει αποδειχθεί αρκετές φορές, τόσο στη σκηνή όσο και στο στούντιο - κι έτσι η συγκεκριμένη επιλογή τους μοιάζει απολύτως φυσική. Το εγχείρημα, βέβαια, δεν στέφεται από μεγάλη επιτυχία, ούτε όμως είναι και εντελώς αδιάφορο. Ομολογουμένως, το πρωτότυπο υλικό που φέρνει στο τραπέζι ο Περίδης υστερεί αρκετές φορές, είτε εξαιτίας των μελωδιών του είτε εξαιτίας των στίχων: το ομώνυμο του δίσκου κομμάτι είναι ένα «ξεπλυμένο» μπλουζ που καλείται να ντύσει μια πεζή αφήγηση, τα «Άπαρτα Βουνά» στέκουν μάλλον ανιαρά, «Το Αμπέλι» δεν έχει να δώσει αξιόλογη σοδειά... Αναμενόμενα, και η Καλημέρη αρκείται πολλές φορές σε χαμηλές πτήσεις.

Αντίθετα, η επανεπίσκεψη στο «Αυτόν Τον Κήπο» δίνει την ευκαιρία στην ερμηνεύτρια να δείξει τις ικανότητές της, όπως και στα τραγούδια «Το Καπέλο», «Δεν Είχα Γόητρο Ψυχή Και Νου» και «Άιντε Να Χειμωνιάσει». Κρατιέται έτσι μια ισορροπία, σε έναν δίσκο που όμως δεν παίρνει ποτέ φωτιά και που τελικά απογοητεύει, ειδικά ερχόμενος έπειτα από το πολύ πιο συνεκτικό και ραφιναρισμένο Paradise.

 

 1. Όταν Κοπάζει Ο Θόρυβος
 2. Εν Φλύα
 3. Άπαρτα Βουνά
 4. Το Αμπέλι
 5. Οι Ποντικοί
 6. Καρεμπέ
 7. Ένεκα Βύθισης Του Πλοίου
 8. Αυτόν Τον Κήπο
 9. Επίχαρης
 10. Ούτε Βοριάς, Ούτε Νοτιάς
 11. Το Καπέλο (μουσική Γρ. Μελάκης)
 12. Δεν Είχα Γόητρο Ψυχή Και Νου
 13. Άιντε Να Χειμωνιάσει

LOGIN