ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Ένα Παιχνίδι
Χρονολογία: 1998
Εταιρεία: FM RECORDS

Μαζί με την Πόπη Αστεριάδη.

Κ Βήτα
Ένα Παιχνίδι
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Αμέσως μετά τη διάλυση των Στέρεο Νόβα, ο Κωνσταντίνος Βήτα έτρεξε στη ζεστή αγκαλιά της Πόπης Αστεριάδη, με την οποία το γκρουπ είχε συνεργαστεί στο single Tαξίδι στη Γη – Καρτούν. Το αποτέλεσμα της δεύτερης, εκτενούς πλέον σύμπραξής τους, φανερώνει πιο ολοκληρωμένα το καινούργιο πρόσωπο του δημιουργού Βήτα (ο οποίος υπογράφει όλα τα τραγούδια εδώ χωρίς να τραγουδάει), πρόσωπο στραμμένο στον ρομαντισμό των 60’s.

Η επιλογή του Bήτα να εμπιστευτεί μιαν όχι ιδιαιτέρως δημοφιλή τραγουδίστρια και η θέληση της τελευταίας να πειραματιστεί, ευλογούν μια συνεργασία που κατά τα άλλα, σε επίπεδο πρωτογενούς υλικού, περιλαμβάνει λίγες πραγματικά καλές στιγμές. Στη «Μικρή ζωή» ακούμε μια όμορφη μελωδία και στο «Νέο Βάδισμα» (ηχογραφημένο με κασετόφωνο), ο Βήτα φτιάχνει μια «υγρή» ατμόσφαιρα που δεν απαντάται πουθενά αλλού στο δίσκο. Από εκεί και πέρα, με εξαίρεση το τρυφερό «Ταξίδι στη γη» που είχε ήδη ακουστεί, ο κόσμος των δύο βασικών συντελεστών δεν ενώνεται ποτέ πλήρως, ενώ τα δύο λαϊκά κομμάτια που ακούμε προς το τέλος, μοιάζουν περισσότερο με ασκήσεις ύφους. Την παρτίδα σώζουν κυρίως οι αισθαντικές, γλυκόπικρες ερμηνείες της Αστεριάδη, η οποία αφουγκράζεται την αλήθεια των τραγουδιών και τη χαμηλόφωνη ευαισθησία τους.

Όσο για τον Βήτα, στο μέλλον θα εξελισσόταν σημαντικά ως τραγουδοποιός. Το Ένα Παιχνίδι είναι ο άγουρος δίσκος στον οποίο προσπαθεί να επανεφεύρει τον εαυτό του.

 1. Νέο Βάδισμα
 2. Μικρή Ζωή
 3. Ένα Παιχνίδι
 4. Τα Φιλιά
 5. Η Μόνη Αλήθεια
 6. Τ’ Αστέρια Τη Νύχτα
 7. Ταξίδι Στη Γη (Σ.Ν. Μix)
 8. To Tραγούδι Της Μαρίας
 9. Μεταβίβαση
 10. Ποιος Καρδιά Μου Ξέρει
 11. Χάθηκες
 12. Ταξίδι Στη Γη (98 Mix)

LOGIN