ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Ένα Χρόνο Το Περισσότερο
Χρονολογία: 1998
Εταιρεία: COLUMBIA

Νίκος Καρβέλας
Ένα Χρόνο Το Περισσότερο
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Μόνιμος κάτοικος Λονδίνου πια, ο Καρβέλας του Ένα Χρόνο Το Περισσότερο έχει αρκετά χρήματα και άλλη τόση ησυχία για να προετοιμάσει τα επόμενα βήματά του. Αυτό που δεν έχει ακόμα, είναι το θάρρος να απεκδυθεί τον τυποποιημένο «λαϊκό» εαυτό του, που τον στριμώχνει σε αδιάφορους δίσκους, οι οποίοι είναι φανερό πως κάνουν και τον ίδιο να ασφυκτιά.

Η groovy «Ασπιρίνη» και τα ντουέτα με την Άννα Βίσση που ηχογραφήθηκαν στο Λονδίνο, δηλαδή το ατμοσφαιρικό ομώνυμο και κυρίως το τρυφερό «Μη μου πάθεις τίποτα», είναι αξιομνημόνευτες καταθέσεις. Κατά τα άλλα, στην πλειοψηφία των τραγουδιών, η κλάψα γίνεται αποπνιχτική. Τα τσιφτετέλια παραείναι πρόχειρα, το «Φτάνει πια ο πόνος» θα μπορούσε να γίνει επιτυχία με τη φωνή της Κατερίνας Στανίση αλλά στον Καρβέλα περνάει και δεν αγγίζει, ενώ το «Μοναχούλης» σε στίχους Ναταλίας Γερμανού, με τον ίδιο να τραγουδάει σαν να κλαίει, είναι απλά ανυπόφορο.

Στο Ένα Χρόνο Το Περισσότερο, η τέχνη του Καρβέλα δεν έχει μεγάλη αντοχή επιχειρημάτων. «Αποδώ και μπρος στ’ ορκίζομαι θ’ αλλάξω» τραγουδάει στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου – και η ανάγκη μοιάζει πιο επιτακτική από ποτέ…

 1. Ένα Χρόνο Το Περισσότερο (feat. Άννα Βίσση)
 2. Ασπιρίνη
 3. Πάντα Κάτι Σε Θυμίζει
 4. Μη Μου Πάθεις Τίποτα (feat. Άννα Βίσση)
 5. Μοναχούλης
 6. Καταδικασμένος
 7. Στενοχωριέμαι
 8. Φτάνει Πια Ο Πόνος
 9. Έκσταση (Club Mix)
 10. Μεθυσμένος
 11. Ναι

LOGIN