ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Ένωση
Χρονολογία: 2009
Εταιρεία: LYRA

Κ Βήτα
Ένωση
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Την ώρα που οι δύο προηγούμενοι δίσκοι του Βήτα «μίλησαν» στο ευρύ κοινό, η Ένωση ήταν μια πιο χαμηλόφωνη υπόθεση, τόσο στην ένταση όσο και στην απήχησή της.

Υπακούοντας στη δοκιμασμένη αλλά πάντα νόστιμη συνταγή, το άλμπουμ ισορροπεί ανάμεσα στον ηλεκτρονικό και τον οργανικό εαυτό του Βήτα. Τα ακουστικά τραγούδια μοιάζουν περισσότερο με ασκήσεις ύφους, άλλοτε γνέφοντας στους Simon & Garfunkel («Διάνοια»), άλλοτε στον Nick Drake («Το τραίνο») και άλλωτε στον Χατζιδάκι («Δωμάτιο», με τη φωνή του Vassilikos). Όταν εμπιστεύεται βέβαια ξανά τον ποπ εαυτό του, όπως στην «Αύρα», το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο. Ομοίως και στο εξαιρετικό «Το χρώμα του ήλιου», μια από τις πιο ώριμες και μεστές ερωτικές του μπαλάντες, που βρίσκει χώρο και για ένα υπέροχα μινιμαλιστικό σόλο ηλεκτρικής κιθάρας.

Στιχουργικά, αξίζει να παρατηρήσει κανείς πως ο Βήτα πετυχαίνει πια περισσότερα εκεί που επιλέγει να παραμείνει λακωνικός, με τα μεγάλα του κείμενα να λαμβάνουν το χαρακτήρα προσωπικών εμμονών. Όπως και να ‘χει, η Ένωση είναι ένας ακόμα απολαυστικός δίσκος, με μια «ευγενική» μελαγχολία και κάποια εξαιρετικά tracks που δεν ακούστηκαν όσο θα τους άξιζε.

 1. 1973   
 2. Αύρα  
 3. Διάνοια           
 4. Μια Ζεστή Μέρα       
 5. Το Παγκάκι    
 6. Ο Ναυαγοσώστης      
 7. Το Δωμάτιο    
 8. Ετεροχρωμία  
 9. Ο Δρόμος       
 10. Το Τραίνο       
 11. Το Χρώμα Του Ήλιου
 12. Άκρο  
 13. Εξορία
 14. Ασφαλέξ

LOGIN