ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

10
ratenow
Έρωτας Κεραυνοβόλος
Χρονολογία: 1988
Εταιρεία: CBS

Μουσική: Aντ. Μικρούτσικος

Στίχοι: Αντ. Μικρούτσικος

Eρμηνεία: Αντ. Μικρούτσικος, Σοφ. Βόσσου.

Αντρέας Μικρούτσικος
Έρωτας Κεραυνοβόλος
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Το 1988 ο Τουρνάς μας πληροφορεί πως «δεν το ξανακάνει σε autobianci», ο Καρβέλας του απαντά «Ποτέ μη λες ποτέ» και ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος οδηγεί «Μια παλιά Mερσεντές» και την περνάει «Ζωή και κότα», στον πρώτο του ελληνόφωνο δίσκο. Μέσα σε αυτή την άνθηση ενός ανέμελου, αφελούς και αγαπησιάρικου ποπ τραγουδιού, με πιασάρικες μελωδίες που πολλοί θα ζήλευαν, ο Αντρέας Μικρούτσικος δυστυχώς χάνει τη φόρμα του.

Στο Έρωτας Κεραυνοβόλος, η σταθερή συνεργάτιδα και σύντροφός του Σοφία Βόσσου, περνάει σε θέση συμπρωταγωνίστριας, με τον τίτλο να διαφημίζει τη σχέση τους. Σαν πρώτο πιάτο, μας σερβίρουν ένα δυνατό, πυκνό ηχητικά και παθιασμένο κομμάτι που διασφαλίζει το airplay. Xτισμένο αποκλειστικά πάνω στα συνθεσάιζερ του Κορκολή, το «Έρωτας Κεραυνοβόλος» είναι ένα χαρακτηριστικό για την εποχή τραγούδι, που όμως ρίχνει όλο το βάρος του στο ρεφρέν και στα τελευταία δευτερόλεπτα κουράζει. Με μια δόση υπερβολής, θα λέγαμε ότι είναι ένα κομμάτι φτιαγμένο περισσότερο για ραδιόφωνα, παρά για ανθρώπους!

Από εκεί και κάτω, το επίπεδο πέφτει. Τραγούδια που ερμηνεύει η Βόσσου όπως «Το κορμάκι σου» ή το «Έλα και πάρε με» φλερτάρουν με το ελαφρολαϊκό χωρίς έμπνευση και το σύνολο παραμένει αδιάφορο έως το τέλος, με τον Μικρούτσικο να παραπονιέται «γίνανε τα όνειρά μας αριθμοί», σε σταδιακή απομάκρυνση από το Αριστερό προφίλ του. Μέσα σε ολ’ αυτά, η απουσία του μηχανικού ήχου Άκη Γκολφίδη, που κράτησε σωστές ισορροπίες στις δύο προηγούμενες κυκλοφορίες του τραγουδοποιού, αλλά και η διεκπεραιωτική ανάμειξη του Κορκολή, οδηγούν σε ένα «άχρωμο» αποτέλεσμα.

Παρά τις καλές προθέσεις και το επίσης καλό εξώφυλλο λοιπόν, το Έρωτας Κεραυνοβόλος απογοητεύει, παραδομένο σε προχειρότητες που στον χώρο της ποπ πολύ σύντομα θα γίνονταν ο κανόνας.

  1. Έρωτας Κεραυνοβόλος
  2. Εδώ Πάλι Εδώ
  3. Νύχτα Με Τα Χρώματα
  4. Ο Ληστής
  5. 5η Εποχή
  6. Το Κορμάκι Σου
  7. Ερωτικό Θρίλλερ
  8. Έλα Και Πάρε Με
  9. Επέτειος
  10. Κάτι Από Φως

LOGIN