ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

50
ratenow
Erotica
Χρονολογία: 2017
Εταιρεία: MO.MI RECORDS

Monsieur Minimal
Erotica
Tης Μαρίνας Οικονόμου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Σε μια εποχή όπου όλα είναι vintage, ο Monsieur Minimal στρέφεται στον αισθησιασμό και τον ρομαντισμό της δεκαετίας του ’70. Το Erotica, ένας δίσκος που εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια μιας παραμονής του στο Βερολίνο, είναι σαφώς ό,τι πιο εμπορικό έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα. Παρουσιάστηκε ως μια καλλιτεχνική πρόταση με κομψό artwork και μια συνεργασία με τον Δάκη που ακούστηκε αρκετά.

Η «Στιγμή» που ερμηνεύει ο Δάκης είναι η …στιγμή του άλμπουμ, ένα τρυφερό, ακομπλεξάριστα μελό κομμάτι με δυνατό ρεφρέν, από εκείνα που σπάνια συναντάει κανείς στη μοντέρνα ελληνική μουσική. Από εκεί και πέρα, εύπεπτα ραδιοφωνικά tracks παρελαύνουν το ένα μετά το άλλο, ωστόσο αυτό που μένει στον ακροατή είναι περισσότερο μια γενική αίσθηση ποπ δροσιάς παρά κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι. Ακόμα και σε σημεία πάντως όπου ούτε η μελωδία ούτε ο στίχος καταφέρνουν να σε κερδίσουν, η προσεγμένη παραγωγή και το πάθος του δίσκου κρύβουν τις αδυναμίες (ακούστε π.χ. το δυναμικό «Ο έρωτας στα χρόνια της ψυχεδέλειας»). Στο τέλος, μια όμορφη instrumental εκδοχή του «Εδώ» μας χαρίζει μια ζεστή, χαμηλόφωνη έξοδο.

Το Erotica είναι ο πρώτος δίσκος του Monsieur Minimal που κατάφερε να κερδίσει το ευρύ κοινό μετά το Lollipop. Ακόμα μια γλυκιά ποπ κατάθεση που δεν υπακούει στους κανόνες της ελληνικής διασκέδασης, αλλά σε μια ρομαντική «κοσμάρα».

  1. Erotica
  2. Αγκαλιά
  3. Ici
  4. Φλερτ
  5. Εδώ
  6. Ο Έρωτας Στα Χρόνια Της Ψυχεδέλειας
  7. Η Στιγμή
  8. Τα Πιο Όμορφά Μας Πράγματα
  9. Το Σ’ αγαπώ
  10. Εδώ (Instrumental)

LOGIN