ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Έτσι Δραπετεύω Απ' Τις Παρέες
Χρονολογία: 1999
Εταιρεία: EMI

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Έτσι Δραπετεύω Απ' Τις Παρέες
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Στα τέλη των 90’s ο Μαχαιρίτσας ήξερε πια καλά πως το «κόλπο» για να πάει καλά ένας δίσκος του ήταν ένα δυνατό κομμάτι που θα γινόταν σουξέ. Στο Έτσι Δραπετεύω Απ’ Τις Παρέες καταθέτει το «Και τι ζητάω», με τη συμμετοχή του Διονύση Σαββόπουλου και μιας χορωδίας που απαντάει στην κυρίως φωνή. Ένα όμορφο, ενωτικό και ευδιάθετο τραγούδι για τη χυλόπιτα.

Δυστυχώς, κανένα άλλο κομμάτι δεν στέκεται πάνω από τη γενική μετριότητα. Με μόνες δυνατές στιγμές πέραν αυτού το τα «Μια μέρα δανεική» και «Άννα» (που όμως δεν μπορούν να πιστωθούν στον Μαχαιρίτσα, γιατί αποτελούν αποδόσεις ξένων τραγουδιών), το άλμπουμ διέπεται από μια φανερή αμηχανία στις συνθέσεις. Τραγούδια όπως το «Ανασαίνεις», το «Ένα μαγιό και μια χελώνα» ή το «Η θεά» είναι ντροπιαστικά, ο στιχουργός Ισαάκ Σούσης δεν επαληθεύει το ταλέντο που ξεδίπλωσε στο Παυσίλυπον και κάποιες αγριοφωνάρες του Μαχαιρίτσα μοιραία εκλαμβάνονται ως τονωτικές ενέσεις ενός βαρετού υλικού.

Είναι γεγονός ότι ο Μαχαιρίτσας δεν είδε το κοινό του να μειώνεται με το Έτσι Δραπετεύω Απ’ Τις Παρέες. Το άλμπουμ πάντως δεν παύει να αναδύει μια αίσθηση καλλιτεχνικής αμηχανίας – που ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Μαχαιρίτσας αισθανόταν άβολα στο ρόλο του hitmaker του ποιοτικού τραγουδιού. 

 1. Μια Μέρα Δανεική (Quanti Anni Hai)
 2. Και Τι Ζητάω (συμμετέχει ο Δ. Σαββόπουλος)
 3. Λέω Να Την Κάνω Σιγά-Σιγά (Το Ζεϊμπέκικο Του Χριστόπουλου)
 4. Ανασαίνεις
 5. Ένα Μαγιώ Και Μια Χελώνα
 6. Η Θέα
 7. Φίλησέ Μου Τα Παιδιά
 8. Άννα (Anna)
 9. H Βάρδια
 10. Πυθία
 11. Δε Φτάνει Μόνο Ν’ Αγαπάς

LOGIN