ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Exit
Χρονολογία: 2010
Εταιρεία: ARCHANGEL

Monika
Exit
Της Μαρίνας Οικονόμου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με χιλιάδες ακροατές να περιμένουν το κρίσιμο επόμενο βήμα, η Monika ηχογραφεί τον δεύτερο δίσκο της στο Βερολίνο με Έλληνες και ξένους μουσικούς. Άλλωστε ένα σύνολο τραγουδιών που θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά ζωντανά στο θέατρο Λυκαβηττού, όφειλε να ακτινοβολεί τη λάμψη ενός αστεριού.

Aπό τις πρώτες νότες, ο ακροατής αντιλαμβάνεται τα βήματα που έχουν γίνει σε επίπεδο ήχου. Η Monika ουσιαστικά γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ «έντεχνης» και «εναλλακτικής» μουσικής, με όπλο το ταλέντο της, αλλά και το εύρος των επιρροών της. Το σπουδαίο “Yes I do” προσεγγίζει το μελό και δικαιώνεται όντας η καλύτερη στιγμή του δίσκου (και η μόνη με έντονο ελληνικό στοιχείο), ενώ το “Run to ruin”, μπλέκει όμορφα τα ροκ ντραμς με τα έγχορδα.

Εκεί όμως που η φιλοδοξία χάνει λιγάκι το μέτρο, τα προβλήματα δεν αργούν να φανούν. Καλά τραγούδια όπως το “Not enough” περιλαμβάνουν χορωδίες και άριες που έχουν σφηνώσει βεβιασμένα, ενώ άλλα ξεκινούν με υποσχέσεις τις οποίες δεν εκπληρώνουν (“Never”, “Our love or how we lost it”). H Μonika μπορεί να έχει βρει μια νέα αυτοπεποίθηση φωνητικά, μέσω αυτής όμως οδηγείται συχνά στην υπερβολή (ακούστε π.χ. πόσο άγαρμπα μπαίνει στο ατμοσφαιρικό “Away from my land”, ή το falsetto της στο “Take a little bit of me”). Ακόμη, οι περισσότεροι στίχοι της μένουν στην επιφάνεια των θεμάτων που θίγουν και ακούγονται να έχουν γραφτεί με μοναδικό σκοπό να ντύσουν τις συνθέσεις.

Το Exit δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό άλμπουμ. Όμως παρ’ όλες τις αρετές του σε επίπεδο παραγωγής και ενορχήστρωσης, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες που έθεσε το Avatar, αφήνοντας μονάχα ένα-δύο αξιομνημόνευτα τραγούδια.

1. Ca Commence Bien
2. Never
3. Yes I Do
4. Away From My Land
5. Not Enough
6. Take A Little Bit Of Me
7. Our Love Or How We Lost It
8. Show Me, Come On
9. Studio House
10. Run to Ruin
11. Stars Won’t Shine
12. Exit

 

LOGIN