ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Φτηνή Ποπ Για Την Ελίτ
Χρονολογία: 2006
Εταιρεία: EMI

Κόρε. Ύδρο.
Φτηνή Ποπ Για Την Ελίτ
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Στο δεύτερο «κανονικό» άλμπουμ τους, μολονότι περπατούν ακόμα πάνω σε ευδιάκριτές επιρροές, οι Κόρε. Ύδρο. φτιάχνουν ένα εντελώς δικό τους, στέρεο οικοδόμημα. Λειαίνουν τις γωνίες του underground παρελθόντος, κατασταλάζουν ενορχηστρωτικά και ανακαλύπτουν τον ποπ εαυτό τους, χωρίς να θυσιάσουν το πλάγιο βλέμμα ή τις ροκ εξάρσεις. Το δε εξώφυλλο, συγκαταλέγεται στα κορυφαία της ελληνικής δισκογραφίας.

Την ώρα που ο Αλέξανδρος Μακρής ανεβάζει το επίπεδο των συνθέσεων με ευφάνταστες ενορχηστρώσεις και υψηλή αισθητική, ο Π.Ε. Δημητριάδης αναδεικνύεται σε κορυφαίο στιχουργό του ελληνικού indie – με διαφορά. Πέρα από την ποιητική δύναμη που επιδεικνύει, στίχοι όπως το «μπορεί και να μην έχω το χρίσμα της Γαλάνη/ όμως στο τέλος της πορείας σ’ εμένα θα φορέσουν το στεφάνι», φωτίζουν την ασυμβίβαστη φύση και τη φιλοδοξία ενός γκρουπ από την Κέρκυρα που τα έκανε όλα με τον τρόπο του, περνώντας τις πόρτες μιας μεγάλης πολυεθνικής που δεν φημιζόταν για την ανεκτικότητά της στο παράξενο.

Βοηθούμενοι από ένα παγκόσμιο indie rival που είχε προηγηθεί, με την κυκλοφορία αυτή οι Κόρε. Υδρο. έγιναν για τη γενιά του myspace και των free press η φυσική συνέχεια ροκ συγκροτημάτων όπως οι Τρύπες και τα Διάφανα Κρίνα, χωρίς βέβαια τη μαζικότητα των 90’s. Η Φτηνή Ποπ Για Την Ελίτ είναι ο δίσκος που θα έφτιαχνε ο Cobain αν διάβαζε Καβάφη ή ο Morrissey αν άκουγε Χατζιδάκι, μια θριαμβευτική συνάντηση της διεθνούς indie κουλτούρας με την ελληνική τέχνη.

 1. Οι Εραστές Του Τίποτα
 2. Το Σπίτι
 3. Χειραψία/ Gay Anthem For The New Millenium
 4. Ραντάρ
 5. Περί Πάθους ‘05
 6. Όχι Πια Έρωτες
 7. Τώρα Που Δεν Έχω Κανέναν
 8. Ξανά Με τους Κακούς
 9. Καμιά Χριστίνα
 10. Άλλη Μια Νύχτα Σύγχυσης Και Γέλιου
 11. (Ένας) Εφιάλτης
 12. Δεύτερο Πρόγραμμα

LOGIN