ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Για Σένα Με Αγάπη
Χρονολογία: 2002
Εταιρεία: TOMORROW RECORDINGS

Κ Βήτα
Για Σένα Με Αγάπη
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Στα πρώτα πέντε χρόνια μετά τη διάλυση των Στέρεο Νόβα, ο Κωνσταντίνος Βήτα ψάχνει το προσωπικό του καλλιτεχνικό στίγμα. Το δεύτερο «κανονικό» προσωπικό του άλμπουμ, σηματοδοτεί τη στιγμή που το προσεγγίζει, ξεπερνώντας τις επιρροές του για να καταθέσει κάτι ουσιαστικά καινούργιο.

Δίσκος πιο φωτεινός από το Σούπερ Στέλλα, όπως άλλωστε μαρτυρά και το εξώφυλλο, το Για Σένα με Αγάπη τον βρίσκει να παίζει με τα vocoders, να πειραματίζεται με ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, να επιστρέφει σε αστικές εικόνες, να εμπιστεύεται το χιούμορ του και κυρίως την ποπ φλέβα του. Το «Κύμα» σημειώνει επιτυχία, ενώ τα «Κορίτσια Καριέρας» είναι το πυκνό κομμάτι που οι φαν των Στέρεο Νόβα περίμεναν να ακούσουν.

Όπως σε όλα τα άλμπουμ του Βήτα βέβαια έτσι και σε αυτό, τα tracks μοιάζουν με φωτογραφίες που δεν συγκροτούν ένα ενιαίο σύνολο - και ορισμένα ορχηστρικά τραγούδια αδυνατούν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του ακροατή καθ’ όλη τη διάρκειά τους. Αυτά όμως δεν έχουν μεγάλη σημασία σε έναν ώριμο και κατασταλαγμένο δίσκο ευαίσθητης και έξυπνης ποπ, που κοιτάει πάνω από τη μελαγχολία και βλέπει στο βάθος ένα καινούργιο τοπίο να ξεπροβάλει. Aν και ο Βήτα θα έφτιαχνε καλύτερες δουλειές από αυτήν, το Για Σένα με Αγάπη ξεχωρίζει ως η αφετηρία του πραγματικά καλού σόλο εαυτού του.

 1. Στροφές          
 2. Το Κύμα        
 3. Σας     
 4. Παναμέρικα   
 5. Όλα Πριν Γίνουν        
 6. Αστροναύτης  
 7. Ποιοί Είστε;   
 8. Κορίτσια Καριέρας    
 9. Κάφκα
 10. Δως Μου Αυτή Τη Γεύση     
 11. Χελιδονάκι
 12. Θκούτερ         
 13. Αμνηστία

LOGIN