ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Για Τους Πρίγκηπες Της Δυτικής Όχθης
Χρονολογία: 1994
Εταιρεία: HARVEST/EMI

Μουσική: Φ. Πλιάτσικας, Μπ. Στόκας, Μ. Ξυδούς, Χ.&Π. Κατσιμίχας, S. Dragic, Aκ. Δαούτης

Στίχοι: Μ. Ξυδούς, Φ. Πλιάτσικας, Χ.&Π. Κατσιμίχας, Ν. Πιπινέλης, Ελ. Αρβανίτη, Bayaka.

Πυξ Λαξ
Για Τους Πρίγκηπες Της Δυτικής Όχθης
Του Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Έχοντας γνωρίσει επιτυχία με την προηγούμενή τους προσπάθεια, οι Πυξ Λαξ προχωρούν με το «μεικτό» ύφος τους, εξερευνώντας περαιτέρω τις δυνατότητές του.

Το Για Τους Πρίγκηπες Της Δυτικής Όχθης έχει να παρουσιάσει νέα ηχοχρώματα στην ενορχήστρωση (χρησιμοποιούνται μπαγλαμάς, μαντολίνο και άλλα νυκτά έγχορδα), αλλά και τη δραστηριοποίηση του Μπάμπη Στόκα στο συνθετικό τομέα. Διαθέτει επίσης έναν σχεδόν αλάνθαστο βηματισμό και μια σειρά τραγουδιών που άντεξαν αξιοθαύμαστα στον χρόνο. Ειδικά στο πρώτο μισό του, με κομμάτια όπως τα «Σαν Ψέμα», «Λένε Για Μένα», «Δεν Θα Δακρύσω Πια Για Σένα», «Τι Είναι Αυτό Που Μας Χωρίζει;», η ομάδα αποδεικνύει την ικανότητά της να φτιάχνει ευθύβολα και πλήρη ερωτικά/υπαρξιακά τραγούδια. Τα μέγιστα συμβάλλουν επίσης η μπαλάντα «Ανόητες Αγάπες» που τους χάρισαν ο Πάνος και ο Χάρης Κατσιμίχας, συμμετέχοντας και στην ηχογράφηση, και η ιδιαίτερη ερμηνεία της Σωτηρίας Λεονάρδου στο «Μια Ζωή Στο Ρίσκο». Αλλά και στη δεύτερη πλευρά, τραγούδια όπως τα «Χωρίς Ντροπή» και «Ας Γίνει Ό,τι Θες» προσθέτουν επιπλέον διαστάσεις σε ένα ούτως ή άλλως αξιόλογο παζλ.

Ο τέταρτος δίσκος των Πυξ Λαξ είναι λοιπόν ο καλύτερος της καριέρας τους, καθώς τους βρίσκει σε μια ιδανική στιγμή, στο μεταίχμιο μεταξύ της πρώτης, πιο αθώας φάσης τους και της επόμενης, πιο συντηρητικής και άνισης περιόδου τους.

 1. Σαν Ψέμα
 2. Ανόητες Αγάπες (συμμετέχουν οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας)
 3. Λένε Για Μένα
 4. Σ' Όλους Δίνεσαι
 5. Δεν Θα Δακρύσω Πια Για Σένα
 6. Μια Ζωή Στο Ρίσκο (ερμηνεία Σωτηρία Λεονάρδου)
 7. Μπορεί
 8. Τι Είναι Αυτό Που Μας Χωρίζει;
 9. Ατέλειωτα Ταξίδια
 10. Ας Γίνει Ό,τι Θες
 11. Χωρίς Ντροπή
 12. Άρχισες Να Ξεθωριάζεις Σαν Μια Παλιά Φωτογραφία
 13. Ψιχαλίζει Στο Βελιγράδι (απαγγελία Bayaka)
 14. Ξημέρωμα
 15. Δεν Θα Δακρύσω Πια Για Σένα

LOGIN