ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Γιούπι Για
Χρονολογία: 1989
Εταιρεία: CBS

Στην έκδοσή του σε cd, το άλμπουμ περιλαμβάνει 5 bonus tracks από το άλμπουμ Ερωτόλογα.

Βαγγέλης Γερμανός
Γιούπι Για
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με μπλούζα που παραπέμπει στους Velvet Underground και τίτλο-γροθιά στη σοβαροφάνεια, ο Βαγγέλης Γερμανός συνεχίζει την ήσυχη, διακριτική πορεία του χωρίς μεγάλες διαφοροποιήσεις, συνδυάζοντας και πάλι ακουστικό με ηλεκτρικό ήχο.

Τα κακά νέα είναι ότι το Γιούπι Για δεν περιλαμβάνει κανένα πραγματικά καλό τραγούδι, παρά μόνο ορισμένα πετυχημένα πειράματα. Η ξαφνική ηλεκτρική κιθάρα π.χ. στο ρεφρέν του κατά βάση ακουστικού ομώνυμου τραγουδιού οδηγεί σε μια ωραία ποπ στιγμή, ενώ το «Σ’ αγαπώ –σ’ αγαπώ» αποτελεί επιτυχημένη απόπειρα προσέγγισης του ήχου που ακούμε στο “Fragile” του Sting, κομμάτι το οποίο γνωρίζει επιτυχία εκείνη την εποχή. Από την άλλη, το μελωδικό χάρισμα που αναδεικνύει τις μπαλάντες του Γερμανού έχει εκλείψει, το ροκ στα χέρια του γίνεται βαρετό και όταν επιχειρεί να βαρύνει τον ήχο και τη φωνή του στην «Αντάρτισσα της πόλης», απλώς δεν πείθει.

Για το τέλος ο Γερμανός κρατάει τον «Λαθρόβιο», με τον οποίο είχε παρουσιαστεί στους Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας το 1981. Παρ’ ότι πρόκειται για ένα τίμια παλιομοδίτικο τραγούδι, το αποτέλεσμα είναι και πάλι χλιαρό. Καθώς λοιπόν το Γιούπι Για φτάνει στο τέλος του (και μαζί μ’ αυτό τελειώνει και η δεκαετία στην οποία ο Γερμανός διακρίθηκε), δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς πού πήγε η έμπνευσή του.

  1. Σ’ αγαπώ – σ’ αγαπώ
  2. Παίζεις Με Τη Φωτιά
  3. Ο Έρωτας Είναι Τυφλός
  4. Η Ελλάδα Ψηφίζει Μπανάνες
  5. Γιούπι-Για
  6. Κλάρα
  7. Άλλη Μια Βραδυά Μαζί
  8. Τα Φιλία Των Πουλιών
  9. Αντάρτισα Της Πόλης
  10. Ο Λαθρόβιος

LOGIN