ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
High Times
Χρονολογία: 2015
Εταιρεία: ΜΟ.ΜΙ. RECORDS

Monsieur Minimal
High Times
Tης Μαρίνας Οικονόμου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

To 2015 o Μonsieur Minimal φοράει ξανά τα πολύχρωμα ρούχα του, ιδρύει μια δισκογραφική εταιρία και κυκλοφορεί ένα άλμπουμ με τον αισιόδοξο τίτλο High Times. Οι εποχές κάθε άλλο παρά high είναι για τη Μνημονιακή Ελλάδα, ωστόσο η μουσική του επιμένει σε μια αισιοδοξία, αλλά και μια θεματική γύρω από τον έρωτα.

Το High Times έχει πιο σαφείς διαθέσεις και προθέσεις από το Minimal to Maximal, τις οποίες εκδηλώνει από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, με την χαρούμενη, ανάλαφρη ποπ του “Μy World is You”. Όταν πια φτάνει στο ομώνυμο κομμάτι και το “Summer lovers”, αρχίζεις να υποψιάζεσαι ότι οι μουσικές αυτές ταιριάζουν περισσότερο σε beach bars, ως soundtrack ανέμελων καλοκαιριών. Λίγο παρακάτω όμως, το “Stars” με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας Σπύρου Λάμπρου περνάει σε ένα άλλο επίπεδο με μια επιρροή από Moby και ο δίσκος κινείται προς μια έντονη, ασυμβίβαστη electronica.

Στο High Times, ο Monsieur Minimal εμφανίζεται πιο ώριμος, πιο κατασταλαγμένος, πιο σίγουρος από ποτέ για αυτά που θέλει να πει. Αν και δεν μπορεί να γράψει το μεγάλο τραγούδι που κάθε ποπ συνθέτης προσδοκεί, σίγουρα πείθει ότι η μουσική του έχει δεύτερα επίπεδα ακρόασης – ιδίως στο δεύτερο μισό του δίσκου.

 1. My World Is You
 2. The Joy Of Love (feat Spiros Lambrou’s Children Choir)
 3. Never Give It Up
 4. High Times
 5. Hungry (Monsieur Minimal & Hiras)
 6. Summer Lovers
 7. Youth (Monsieur Minimal & Hiras)
 8. Stars (feat Spiros Lambrou’s Children Choir)
 9. Gaidadelic (What I ‘m Waiting For) Album Version
 10. Electric India
 11. The Nights We Were Dancing

LOGIN