ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Η Απλή Μέθοδος Των Τριών
Χρονολογία: 2006
Εταιρεία: MINOS

Ημισκούμπρια
Η Απλή Μέθοδος Των Τριών
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Το 2006 τα Ημισκούμπρια κυκλοφορούν τον έβδομο δίσκο τους μέσα σε 10 χρόνια πορείας – συγκομιδή αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Καθώς κομμάτια όπως το “My Humps” των Black Eyed Peas ή το “Crazy” των Gnarls Barkley κάνουν θραύση μπλέκοντας τη «μαύρη» μουσική με την ποπ των λευκών, στην Απλή Μέθοδο Των Τριών τα Ημισκούμπρια προσπαθούν να πετύχουν κάτι αντίστοιχα καθολικό, με χλιαρά όμως αποτελέσματα.

Σε επίπεδο συνθέσεων το άλμπουμ δεν καταφέρνει να πείσει, αφήνοντας μονάχα κάποιες καλές χορευτικές στιγμές, όπως το επηρεασμένο από τη latin μουσική “Brazil – Imiz 1-0”, που σημειώνει επιτυχία. Συμμετοχές τραγουδιστριών όπως η Χρύσπα και η Ευριδίκη, στίχοι για γκομενιλίκια και «τέλειες» παραγωγές χωρίς ηχητική ταυτότητα, οδηγούν σε μια επαγγελματική αλλά και άνευρη κατάθεση. Ακόμα και το συναισθηματικά φορτισμένο «Με το μικρόφωνο στο χέρι θα πεθάνω», καταφεύγει σε ένα ηχηρό όνομα-έκπληξη που αποπροσανατολίζει (Γιάννης Φλωρινιώτης) αντί να υπερασπιστεί την αυτοβιογραφική φύση του.

Με ένα συμβατικό εξώφυλλο και σαφή mainstream στόχευση (επιβεβλημένη, ενδεχομένως, από μια μεγάλη δισκογραφική), η Απλή Μέθοδος Των Τριών δείχνει μια ατολμία/απροθυμία/ανικανότητα από μέρους του γκρουπ για περεταίρω εξέλιξη. Έτσι, παρ’ ότι το χιούμορ δεν απουσιάζει, τα Ημισκούμπρια αποχαιρετούν την παραδοσιακή δισκογραφία χωρίς την ορμή των πρώτων χρόνων τους. 

 

 

1.Ημισκουμπριακά Μαθηματικά (Intro)
2. Tα Ημίζ Είναι Εδώ (feat. Clave 21)
3. Brazil – Ημίζ 1-0
4. Αν Ήσουν Άλλος (feat. Ευριδίκη)
5. Έλα Πιο Κοντά
6. Της Παρέας Η Βεντέτα (feat. Χρύσπα)
7. Γούστα Είναι Αυτά
8. Κορίτσια Στο Ημίφως (feat. B. Sykes)
9. Απολύομαι Ρε Γιώργη (feat. Etsi De)
10. Αντρικοί Προβληματισμοί (Skit)
11. Αντρικές Γουρουνιές (feat. Φανή Αβραμίδου)
12. Διαφημιστείτε Στο Σταθμό Μας (Skit)
13. Ψάξε, Τρέξει Να Βρεις Σπίτι
14. Το Σκληρό MP3 Tου Δίσκου (Skit)
15. Έτσι Που Λέτε (Battle, Skills, Αλέστε)
16. Αστόρια
17. Με Το Μικρόφωνο Στο Χέρι Θα Πεθάνω (feat. Γιάννης Φλωρινιώτης)
18. Της Ελλάδος Τα Παιδιά
19. Τα Ημίζ Λένε Yo
20. Οκέι, Πις Άουτ (Outro)

LOGIN