ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Η Μοναξιά Του Σχοινοβάτη
Χρονολογία: 1992
Εταιρεία: ΑΚΤΗ

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
Η Μοναξιά Του Σχοινοβάτη
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Από όλους τους δίσκους των Αδερφών Κατσιμίχα, η Μοναξιά Του Σχοινοβάτη είναι ο πιο ευχάριστος, ο πιο βατός. Με εξαίρεση ίσως την ηχητική περιπέτεια της «Εξέγερσης», το μόνο αδύναμο και περιττό τραγούδι του δίσκου, όλα τα κομμάτια εδώ είναι αξιόλογα και τα μισά έγιναν επιτυχίες.

Τρεις διαφορετικοί ενορχηστρωτές εναλλάσσονται (Γιάννης Ιωάννου, Γιώργος Ανδρέου, Χρήστος Ζέρβας), εξυπηρετώντας διαφορετικές ανάγκες και καταθέτοντας τραγούδια που το καθένα έχει κάτι διαφορετικό να δώσει. Η «Γυμνή σκιά» γίνεται η απόλυτη ελληνική ροκ μπαλάντα της εποχής, το «Έλα στ’ όνειρό μου» με το φλάουτο του Θύμιου Παπαδόπουλου είναι ένα υπέροχα εγκάρδιο κομμάτι που δεν μπορούσε να μη γίνει hit και στο φευγάτο «Ωραίο καλοκαίρι» (σε ποίηση Αργύρη Χιόνη και με τη συμμετοχή του Πασχάλη), οι Αδερφοί Κατσιμίχα πετυχαίνουν το πιο ιδιαίτερο τραγούδι τους, συνδυάζοντας μπουζούκια, έγχορδα και σαξόφωνα σε ένα σουρεαλιστικό πίνακα. Σπουδαίο επίσης είναι το ομώνυμο κομμάτι, αφιερωμένο στον πρόσφατα χαμένο τότε Παύλο Σιδηρόπουλο αλλά αντανακλώντας τον ψυχισμό μιας συγκεκριμένης πάστας επίμονων ανθρώπων που δηλώνουν παρών, όπως είχε κάνει λίγα χρόνια πριν το «Είμαστε ακόμα εδώ». Και στο τέλος, αποφορτίζοντας την ατμόσφαιρα, η ελληνική απόδσο στο “Don’t worry (be happy)” προβάλλει ξανά το χιούμορ του γκρουπ, στοιχείο που σε μεγάλο βαθμό είχε λείψει από το άλμπουμ Απρίλη, ψεύτη!.

Χωρίς να παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά, με αληθινή έμπνευση, ο Χάρης & ο Πάνος Κατσιμίχας καταθέτουν εδώ την πιο εξωστρεφή δουλειά τους και σίγουρα μία από τις καλύτερες.

  1. Ερωτικό Κάλεσμα (Ποίηση Μ. Λουντέμης)
  2. Έλα Στ' Όνειρό Μου
  3. Δεν Φταίς Εσύ
  4. Τα Χίλια Γράμματα (Γ. Σαρρής/ Δ. Ζμπέκος)
  5. Το Ωραίο Καλοκαίρι (Ποίηση Α. Χιόνης, συμμ. ο Πασχάλης)
  6. Καλό Ταξίδι
  7. Γυμνή Σκιά
  8. Εξέγερση
  9. Η Μοναξιά Του Σχοινοβάτη
  10. Don't Worry (Be Happy) (μουσική Bobby McFerrin)

LOGIN