ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Η Νύχτα Θα Το Πει
Χρονολογία: 1994
Εταιρεία: ΕΜΙ

Kοινός δίσκος με τον Διονύση Τσακνή.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Η Νύχτα Θα Το Πει
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Η συνεργασία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Διονύση Τσακνή σε επίπεδο live εμφανίσεων υπήρξε μια από τις μακροβιότερες της ελληνικής μουσικής, με πολλούς να αντιλαμβάνονται τους δύο δημιουργούς ως μία ενιαία καλλιτεχνική οντότητα. Αναμενόμενα λοιπόν κυκλοφόρησαν ένα κοινό live άλμπουμ, με υλικό από μια συναυλία τους στο Λυκαβηττό και τις εμφανίσεις τους στο Μετρό.

Το Η Νύχτα θα το Πει τα κάνει όλα σωστά: Παρουσιάζει δύο καλλιτέχνες των οποίων οι φωνές και το υλικό έχουν ταιριάξει απόλυτα, αφήνει κάποιες αυθόρμητες φωνές του πλήθους να ακουστούν και κάπου στη μέση περιλαμβάνει ένα intimate, ακουστικό μέρος που λειτουργεί σαν ωραίο διάλειμμα. Μαχαιρίτσας και Τσακνής αφήνουν απέξω κάποια γνωστά και μη εξαιρετέα hits προς όφελος αδικοχαμένων κομματιών όπως το «Όλα με το χέρι», ή το «Των Βαλκανίων οι πρόσφυγες», ενώ τραγούδια όπως η «Σύμβαση αορίστου χρόνου» και το «Πάρε με αποδώ» ακούγονται σε δυνατές ροκ εκτελέσεις που ξεπερνούν τις αρχικές. Το ελληνικό ροκ άλλωστε είχε πάρει τα πάνω του - κι έτσι οι δύο δημιουργοί δεν διστάζουν να σκληρύνουν τον ήχο τους.

Εν κατακλείδι, το Η Νύχτα θα το Πει είναι όχι μόνο ένα απαραίτητο άλμπουμ για τους φαν του διδύμου, αλλά και ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης των μουσικόφιλων που θέλουν να ασχοληθούν με το έργο τους.

 1. Η Νύχτα Θα Το Πει
 2. Των Βαλκανίων Οι Πρόσφυγες
 3. Τραγούδι Που Ξέμεινε Μόνο
 4. Όλα Με Το Χέρι
 5. Ώρες Σιωπής
 6. Ημίφως
 7. Σύμβαση Αορίστου Χρόνου
 8. Πάρε Με Από ‘Δω
 9. Φλασάκι
 10. Αστεράκι
 11. Σε Στυλ Να Μην Ξεχνιόμαστε
 12. Το Τρίτο Μάτι
 13. Η Σκόνη
 14. Το Τραγούδι Των Γύφτων (Μπαλαμός)
 15. Νοέμβρης ‘90
 16. Πόσο Σε Θέλω
 17. Ρωγμές
 18. Διδυμότειχο Blues

LOGIN