ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Η Συναυλία Στο Παλλάς
Χρονολογία: 2010
Εταιρεία: LYRA

Στίχοι: Λ. Πλάτωνος

Ερμηνεία: Σ. Γιαννάτου, Γ. Παλαμίδας, Λ. Πλάτωνος.

Λένα Πλάτωνος
Η Συναυλία Στο Παλλάς
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Από τότε που η Lyra πέρασε στα χέρια του Κώστα Γιαννίκου (2007) μέχρι και την παύση της το 2011, κυκλοφόρησε δεκάδες συλλογές και live albums μικρής καλλιτεχνικής αξίας. Η Συναυλία Στο Παλλάς δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, όχι μόνο επειδή είναι η μοναδική επίσημη ζωντανή ηχογράφηση της Πλάτωνος, αλλά και λόγω του ότι καταγράφει μια καλή συναυλία.

Στο πρώτο cd, η Πλάτωνος παρουσιάζει κάποια highlights από το σύνολο του έργου της, αλλά και κομμάτια από τα πρόσφατα τότε Ημερολόγια, τα οποία δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με το cd. Στο δεύτερο, ακούμε ολόκληρο το Σαμποτάζ. Μεγάλο αβαντάζ οι εξαιρετικοί τραγουδιστές: Οι ευαίσθητες ερμηνείες της Σαββίνας Γιαννάτου του Γιάννη Παλαμίδα ανεβάζουν τον πήχη, έστω κι αν έχουν μπει υπερβολικά δυνατά στο mix. Κατά τα άλλα, έχουμε ορισμένες οργανικές εκτελέσεις σε κομμάτια που τη δεκαετία του ’80 στήθηκαν εξ ολοκλήρου στο συνθεσάιζερ («Τι νέα ψιψίνα;», «Κυψέλη»). Ακούγοντάς τα με κανονικά ντραμς και μπάσο, σε ενορχηστρώσεις άρτιες αν και όχι ευφάνταστες, μπορεί κανείς να επικεντρωθεί στις ίδιες τις συνθέσεις και να ανακαλύψει εκ νέου τις αρετές τους.

Το εργοστασιακό artwork, με τις πολύχρωμες πεταλουδίτσες είναι ενδεικτικό της προχειρότητας και του μαζικού χαρακτήρα που χαρακτήριζε τα cd της Lyra εκείνης της εποχής, όμως Η Συναυλία Στο Παλλάς δεν παύει να είναι μια αξιοπρεπής κατάθεση – και για τους εμπλεκόμενους μια δικαίωση. Μπορείς να ακούσεις τους τραγουδιστές να γελάνε στο τέλος κάποιων τραγουδιών από το Σαμποτάζ - ενός έργου που παραμένει παιχνιδιάρικο ακόμα και μέσα σε κυριλέ αίθουσες.

CD1

 1. Τι Νέα, Ψιψίνα
 2. Ραντεβού
 3. Στην Πλατεία Καπνικαρέα
 4. Εμιγκρέδες Της Ρουμανίας
 5. Ντορούσκο
 6. Παίζοντας Με Τη Βικτώρια
 7. Αλίμονο
 8. Βράδυ
 9. Μόνο
 10. Θάλασσα
 11. Πρωτομαγιά
 12. Η Λάθος Αγάπη
 13. Ερημιά
 14. Η Κυψέλη
 15. Μετακόμιση
 16. Ο Χορός Των Μπιζελιών
 17. Ρόζα Ροζαλία

CD2

 1. Θα Συναντηθούμε Στο Σαλούν
 2. Γαλάζια Κιθάρα
 3. Ραντεβού Στην Όαση
 4. Πτήση 201
 5. Το Μαγικό Μπλου Τζην
 6. Χίλιες Και Μία Νύχτες Σινεμά
 7. Τα Κινούμενα Σκίτσα
 8. Πάμε Μια Βόλτα Στο Σούπερ Μάρκετ
 9. Αν Μ' Αγαπάς, Έλα Να Κάνουμε Έρωτα
 10. Σαμποτάζ
 11. Στον Αστερισμό Του Πιγκουίνου
 12. Το Κοπερτί

LOGIN