ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Η Ζωή Μόνο Έτσι Ειν' Ωραία
Χρονολογία: 1995
Εταιρεία: AKTH

Φοίβος Δεληβοριάς
Η Ζωή Μόνο Έτσι Ειν' Ωραία
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Έξι χρόνια μετά την Παρέλαση, με μια νέα φουρνιά «έντεχνων» τραγουδοποιών στο προσκήνιο, με τα ελληνάδικα στην ακμή τους και με το ελληνικό ροκ να έχει κατακτήσει τα Λύκεια, ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίζεται ντυμένος στα λευκά. Εκ φύσεως ή και από επιλογή, δεν ενδιαφέρεται να αγκιστρωθεί σε κανένα από τα κυρίαρχα μουσικά ρεύματα, κυκλοφορώντας έτσι έναν δίσκο άστεγο.

Τόσο στον ήχο όσο και στο ύφος του, το Η Ζωή Μόνο Έτσι Ειν’ Ωραία αναδύει μια σύγχυση. Καθαρόαιμο λαϊκό, ποπ, ραπ της συνοικίας, Τσαλιγοπούλου, piano ballads στο στιλ του Tom Waits... Κάτι σαν μουσικό ζάπινγκ. Μέσα από αυτό το μπέρδεμα όμως (και παρά τα κολπάκια του ηχολήπτη), τα ίδια τα τραγούδια του Δεληβοριά υψώνουν το ανάστημά τους. Κομμάτια όπως η «Μπόσα Νόβα του Ησαϊα», που σημειώνει ραδιοφωνική επιτυχία, το «Με βλέπεις σα φίλο» και το «Η Κική κάθε βράδυ», φέρνουν κάτι φρέσκο. Συνδυάζουν την χατζιδακική ονειροπόληση με τη λοξή ματιά του Σαββόπουλου, την καθημερινότητα με την ποίηση, τις ποπ αναφορές με την παράδοση.

Αυτές τις περίτεχνες ισορροπίες θα εξελίξει στα επόμενα χρόνια ο Δεληβοριάς. Εδώ πάντως, στα 22 του χρόνια, έχει ήδη συμπληρώσει την ταυτότητά του. Είναι το παιδί που διαφέρει αρκετά από εμάς, αλλά το κάνουμε παρέα επειδή μας πηγαίνει από το ρεμπετάδικο στο μπαρ κι από εκεί στο δωμάτιό του, έχοντας πάντα κάτι ενδιαφέρον να μας πει.

 1. Στου Καπνού Τα Δαχτυλίδια
 2. Η Μπόσα Νόβα Του Ησαΐα
 3. Τριτοδεσμίτισσα
 4. Το 'πα - Το 'κανα
 5. Χαϊ, Χάου Αρ Γιου;
 6. Να Κοιμηθώ (Από Την Ατζέντα Ενός Υπαλλήλου)
 7. Αφού Δε Μ' Αγαπάς...
 8. Όρκος
 9. Πατήρ Φοίβος Ολομόναχος
 10. Με Βλέπεις Σα Φίλο
 11. Η Κική Κάθε Βράδυ...
 12. Ο Ταχυδρόμος

LOGIN