ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

20
ratenow
Ιερός Πόνος
Χρονολογία: 2014
Εταιρεία: ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ

Ποίηση: Γ. Χρονιάς

Ερμηνεία: Π. Θεοχαρίδης κ.α.

Λένα Πλάτωνος
Ιερός Πόνος
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Στην ύστερη περίοδο της πορείας της, η Πλάτωνος έχει κερδίσει την εκτίμηση μιας νέας γενιάς μουσικόφιλων. Ωστόσο πέραν των συναυλιών της, το φρέσκο υλικό που καταθέτει περισσότερο υπονομεύει, παρά τροφοδοτεί αυτή τη σχέση.

Στον Ιερό Πόνο, που έρχεται τον Οκτώβρη του 2014 με ελάχιστη προώθηση, η μελοποίηση ποιημάτων του Γιώργου Χρονά ακούγεται ως συνέχεια του δίσκου Ημερολόγια, μετά από ένα άστοχο καβαφικό διάλειμμα. Βασικές διαφορές είναι η εντονότερη παρουσία φυσικών οργάνων και βέβαια η απουσία της προσωπικής ματιάς της Πλάτωνος στο στιχουργικό κομμάτι. Ο βασικός ερμηνευτής Παντελής Θεοχαρίδης στέκεται με σοβαρότητα και μιαν επιρροή από Γιάννη Παλαμίδα, η Μελίνα Κανά χρωματίζει όμορφα το δίσκο, ωστόσο η ίδια Πλάτωνος αδυνατεί να καταθέσει έναν καλό εαυτό και να βρει νήμα σύνδεσης με τους ακροατές της. Έτσι, ενώ κομμάτια όπως το ομώνυμο διαθέτουν ενορχητρωτικό ενδιαφέρον, το αποτέλεσμα παραπέμπει περισσότερο σε μουσική επένδυση ντοκιμαντέρ.

Με το Ιερός Πόνος, η Λένα Πλάτωνος απευθύνεται σε μια ποιητική ελίτ. Πρόκειται για μια αψυχολόγητη, μικρής εμβέλειας κυκλοφορία που δεν στέκεται στο ύψος του ονόματός της.

 

  1. Ιερός Πόνος
  2. Διαθήκη, Α’
  3. DNA (ερμηνεία Μελίνα Κανά)
  4. Γράμμα Σε Ντισκ Τζόκεϋ
  5. Ο Θάνατος Της Μητέρας Μου (ερμηνεία Μελίνα Κανά, απαγγελία Γιώργος Χρονάς)
  6. Κορίτσια
  7. Αστυνομικό Δελτίο
  8. Μαράθηκα
  9. Ο Θάνατος Του Πατέρα Μου

LOGIN