ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

10
ratenow
Ήμουν Κι Εγώ Εκεί
Χρονολογία: 2011
Εταιρεία: HARVEST/EMI

To άλμπουμ κυκλοφόρησε μαζί με dvd. Mια έκδοσή του χωρίς dvd κυκλοφόρησε επίσης στα δισκοπωλεία, με τίτλο "Έι Μαν Κοίτα Μπροστά" και διαφορετικό εξώφυλλο.

Πυξ Λαξ
Ήμουν Κι Εγώ Εκεί
Του Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με πρωτοβουλία του Μάνου Ξυδούς, οι Πυξ Λαξ σχεδιάζουν την επανένωσή τους για μια σειρά συναυλιών στην επέτειο των 10 χρόνων από τη διάλυσή τους. Ο αναπάντεχος θάνατός του, στις 13 Απριλίου 2010, οδηγεί τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα στην επίσπευση του σχεδίου, ώστε η όλη επιχείρηση να αφιερωθεί στη μνήμη του χαμένου φίλου τους.

Η ηχογράφηση των συναυλιών που έγιναν το καλοκαίρι του 2011 είναι μάρτυρας μιας μηχανής αναμνήσεων σε δράση. Η όλη απόδοση της μπάντας είναι τόσο άχρωμη που δίνει την εντύπωση της αγγαρείας, ενώ οι φωνές των Στόκα και Πλιάτσικα, έχοντας εμφανώς πληγεί από τον χρόνο, αναγκάζονται σε «κουτσούρεμα» των μελωδικών γραμμών και σε μια γενικότερα διεκπαιρεωτική απόδοση των τραγουδιών. Απαράδεκτος, για άλλη μια φορά, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν το «Με Στέλνεις», το τραγούδι που τους χάρισε αρκετή δημοφιλία στο ξεκίνημά τους, ενώ φάουλ θα πρέπει να θεωρηθεί και η ύπαρξη τραγουδιών από τις σόλο πορείες των δύο μουσικών, τη στιγμή που πολλές επιτυχίες της μπάντας μένουν εκτός.

Ίσως για όσους παρευρέθηκαν σε εκείνες τις συναυλίες, η επανένωση των εναπομεινάντων μελών των Πυξ Λαξ να είχε κάποιο νόημα, έστω ως happening. Η δισκογραφική αποτύπωσή τους, όμως, εκθέτει την όλη επιχείρηση και αποτελεί μια απογοητευτική και λυπηρή προσθήκη στη δισκογραφική πορεία του πλέον επιτυχημένου εμπορικά –και αρκετά σημαντικού εκ των πραγμάτων– εγχώριου συγκροτήματος.

 1. Μοναξιά Μου Όλα
 2. Ένα Πέπλο Της Σιωπής Θα Σκεπάζει Σαν Μπαμπούλας Τη Ζωή Μας
 3. You Get In Love
 4. Η Εικόνα Του Χειμώνα
 5. Πούλα Με
 6. Συνήθεια
 7. Ανόητες Αγάπες
 8. Αν Θα Μπορούσα Τον Κόσμο Να Άλλαζα
 9. Ποδήλατα Δίχως Φρένα
 10. Να Με Θυμηθείς
 11. Γιατί
 12. Με Στέλνεις
 13. Οι Παλιές Αγάπες Πάνε Στον Παράδεισο
 14. Μια Συνουσία Μυστική
 15. Έπαψες Αγάπη Να Θυμίζεις
 16. Δεν Θα Δακρύσω Πια Για Σένα
 17. Πυξίδα

LOGIN