ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Ήρωες Με Καρμπόν
Χρονολογία: 2006
Εταιρεία: EMI

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Ήρωες Με Καρμπόν
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με το ενδιαφέρον του εστιασμένο κυρίως στα μεγάλα νυχτερινά προγράμματα που συνδύαζαν μουσική και γέλιο, από τα μέσα των 00’s και μετά, ο Μαχαιρίτσας λίγη ανάγκη είχε από έναν καλό δίσκο για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στη νύχτα. Αυτό γίνεται αισθητό στους Ήρωες Με Καρμπόν, έναν δίσκο γεμάτο από φιλικές συμμετοχές, αλλά σχεδόν άδειο από τραγούδια.

Τα αξιόλογα σημεία είναι μονάχα δύο: Το ένα έρχεται στο σουξέ «Είπα στους φίλους», με τη συμμετοχή της ανερχόμενης τότε Ελεονώρας Ζουγανέλη, τη δυναμική ενορχήστρωση πιάνου-ηλεκτρικής κιθάρας και κυρίως την ωραία πτώση της μελωδίας στο στίχο «μα δεν τους είπα την αλήθεια». Το δεύτερο έρχεται στο «Έλα να με βρεις» (Β’ φωνή: Bασίλης Καζούλλης).

Κατά τα άλλα, στους Ήρωες Με Καρμπόν ο Μαχαιρίτσας αναλώνεται σε κλισέ ροκιές, ανούσιες μπαλάντες και αγριοφωνάρες. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του άλμπουμ, σημαντικοί τραγουδιστές όπως η Σόνια Θεοδωρίδου, ο Βασίλης Λέκκας και η Τάνια Τσανακλίδου σπαταλιούνται σε αδιάφορα τραγούδια.

Απομακρυνόμενος σταδιακά από τον τίτλο του «αγαπημένου της νεολαίας», ο Μαχαιρίτσας καταθέτει εδώ μια από τις πιο αδιάφορες δουλειές του.

 1. Ήρωες Με Καρμπόν
 2. Παράτα Μας
 3. Είπα Στους Φίλους (συμμετέχει η Ελ. Ζουγανέλη)
 4. Η Χατζάρα Και Το Καριοφίλι (συμμετέχει ο Μ. Μαρματάκης)
 5. Ψυχή Βαθιά (συμμετέχει ο Αντ. Μιτζέλος)
 6. Η Φάλαινα (συμμετέχει ο W.C.)
 7. Έλα Να Με Βρεις
 8. Ηγέτες (συμμετέχει ο Μ. Μαρματάκης)
 9. Τι Είναι Το Φως (Hocus Pocus) (συμμετέχει η Σ. Θεοδωρίδου)
 10. Θαλπωρή (Η Σόμπα)
 11. Μήπως Φταίει Η Αγάπη (συμμετέχει η Μ. Βανδώρου)
 12. Κάτι Σαν Έρωτας (συμμετέχει η Τ. Τσανακλίδου)
 13. Οι Δείκτες (συμμετέχει ο Β. Λέκκας)

LOGIN