ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

10
ratenow
Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια
Χρονολογία: 2016
Εταιρεία: ALLTOGETHERNOW

Γιάννης Αγγελάκας
Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Κουβαλά μια γενναιότητα η απόφαση του Γιάννη Αγγελάκα να αφήσει στα 56 του χρόνια όλους τους συνήθεις συνεργάτες του και να ξαναβγεί στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ευτυχώς, έχοντας τους ζωηρούς 100°C δίπλα του και τον πάντα συναρπαστικό Coti K. στην κονσόλα, δεν ακούγεται να έχει χάσει το κέφι του. Επιστρέφει μάλιστα σε παλιά ροκ λιμέρια, με μια ηλεκτρική κιθάρα που δεν ακούγεται ποτέ βαρετή.

Τα καλύτερα έρχονται νωρίς: Το «Μόνο από τη λύπη σου» είναι ένα λιτό ερωτικό τραγούδι που κορυφώνεται όμορφα με άγριες φωνές και πνευστά, το «Νεάντερταλ» παρά τη στιχουργική του απλοϊκότητα διαθέτη ορμή. Λίγο παρακάτω, το «Παίρνε με μαζί σου» (ντουέτο με τη Λαμπρινή Γρηγοριάδου), αλλά και το ποίημα που κλείνει το δίσκο, είναι φάροι που στο μέλλον θα μπορούσαν να κατευθύνουν τον στιχουργό Αγγελάκα σε μια εύθραυστη, αντιηρωική τραγουδοποιία (προς το παρόν ακούμε μονάχα υπαινιγμούς αυτής).

Κάπου εδώ, βέβαια, οι εμπνευσμένες στιγμές τελειώνουν. Οι ψιλές φωνές και η αφελής αισιοδοξία του «Μια χαρά», η ανύπαρκτη μελωδία στο «Φιλικό» και η κάπως μανιερίστικη πια στιχουργική, οδηγούν σε χλιαρά αποτελέσματα. Η νέα εποχή του Αγγελάκα, θα προέκυπτε ίσως πιο γόνιμη αν ο ίδιος ήταν διατεθειμένος (ή ικανός) να επαναπροσδιοριστεί. Γιατί αν τελικά το Ήσυχα Τραγούδια για Ανέμελα Λιβάδια είναι ένας αξιοπρεπής δίσκος, αυτό οφείλεται περισσότερο στην προσωπικότητά του ίδιου και λιγότερο στο υλικό του.

  1. Μόνο Από Τη Λύπη Σου
  2. Νεάντερταλ      
  3. Ωσάν Τυφλό Σπουργίτι 
  4. Μια Χαρά          
  5. Παίρνε Με Μαζί Σου      
  6. Ψεύτης
  7. Φιλικό 
  8. Ποτέ     
  9. Δεν Θέλω Τα Ματάκια Σου         
  10. Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια

LOGIN