ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Καλλιθέα
Χρονολογία: 2015
Εταιρεία: INNER EAR

Φοίβος Δεληβοριάς
Καλλιθέα
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με τον Αόρατο Άνθρωπο, αρκετοί αγκάλιασαν τη διάθεση του Φοίβου Δεληβοριά για επαναπροσδιορισμό. Αναζητώντας όμως το μεγάλο εκείνο κομμάτι που απλόχερα προσέφερε κάθε δίσκος από το Η Ζωή Μόνο Έτσι Είν' Ωραία κι έπειτα, έμειναν με άδεια χέρια.

Στην Καλλιθέα, έναν κύκλο τραγουδιών που αναφέρονται στο παρελθόν χωρίς να το αναπολούν, ψάχνοντας να βρουν τι έχει μείνει ζωντανό από αυτό, ο ίδιος πετυχαίνει κάτι για πρώτη φορά: Έναν δίσκο που έχει τόσο συνοχή (θεματικά και ηχητικά), όσο και εμβληματικά τραγούδια, πιστά στο ύφος που τον καθιέρωσε. Η παρουσία του Χρήστου Λαϊνά σε ρόλο παραγωγού, αρχιμουσικού και «διακοσμητή» αποδεικνύεται καθοριστικής σημασίας, με μια 80’s μελαγχολία που δεν είναι νοσταλγία ακριβώς και ήχους που ζωντανεύουν μπροστά σου χρώματα παλιών videogames

Την ώρα που ο Δεληβοριάς βρίσκει τους στυλοβάτες της μπάντας του για τα επόμενα χρόνια (Ντούβας-Χριστοδούλου), η έντονη παρουσία του Λαϊνά στα ηχητικά τρικ δεν αποδεικνύεται υπερβολική (μολονότι ανά διαστήματα φλερτάρει με αυτό), πολύ απλά επειδή το πρωτογενές υλικό είναι δυνατό. Το μεγάλο hit έρχεται με τον «Μπάσταρδο Γιο», ενώ οι fans θα αγαπήσουν το ομώνυμο, το «Που να είσαι τώρα εσύ», το «Θα σε ξαναδώ» και πολλά ακόμη.

Συμπερασματικά, έχουμε την πιο επιτυχημένη καλλιτεχνικά δουλειά του Φοίβου Δεληβοριά από τον Καθρέφτη. Όπως στο εξώφυλλο εκείνου του δίσκου έτσι και στη vintage τηλεόραση της Καλλιθέας, κάθε τρελό παιδί μπορεί να δει τον εαυτό του.

 1. Ερημιά Στην Καλλιθέα
 2. Ο Μπάσταρδος Γιος
 3. Ο Ξένος
 4. Κουνελάκι
 5. Knight Riders
 6. To Περίπτερο
 7. Άγιοι Πάντες
 8. Πού Να Είσαι Τώρα Εσύ
 9. Διονύσιος Φοίβος
 10. Κορίτσια Από Άλλα Προάστια
 11. Γριές Στη Λαϊκή
 12. Η Κική Κάθε Βράδυ Revisited
 13. Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών
 14. Θα Σε Ξαναδώ

LOGIN