ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Κάποιον Αγαπάει Ακόμα
Χρονολογία: 2007
Εταιρεία: IMPACT MUSIC

Στίχοι: Ορφ. Περίδης, Τζ. Ροντίλβα, Τ. Πατρίκιος, Κ. Παλαμάς.

Ορφέας Περίδης
Κάποιον Αγαπάει Ακόμα
Tου Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με τον έβδομο στουντιακό δίσκο του, ο Ορφέας Περίδης επιχειρεί να εκκινήσει μια νέα εποχή για τη δισκογραφική του πορεία: εμπιστεύεται τον Σταύρο Λάντσια για τους τομείς της ενορχήστρωσης και της παραγωγής, αφήνει στην άκρη τα λαϊκά χρώματα και ταμπεραμέντα, αναλαμβάνει και πάλι το μεγαλύτερο βάρος της στιχουργικής πλευράς.

Πρόκειται για κινήσεις τολμηρές, για τα δεδομένα ενός τραγουδοποιού που έμοιαζε μέχρι πρότινος αλλεργικός στις αλλαγές, και που όφειλε όλες του τις μεγάλες επιτυχίες (κι ένα σεβαστό ποσοστό της παραγωγής του συνολικά) στη λαϊκή φλέβα της τέχνης του. Εδώ, όμως, προμοτάρει με παρρησία τον μπαλανταδόρο και τον ροκά εαυτό του, επιχειρώντας, ως έναν βαθμό επιτυχώς, να ανακατέψει την τράπουλα. Είναι αδύνατον βέβαια να θαφτεί η τόσο διακριτή σφραγίδα του, στους τρόπους των μελωδιών και στη ματιά των στίχων.

Τα 10 ετούτα τραγούδια σχηματίζουν ένα ιδιαίτερα συμπαγές σύνολο, που εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις από διάφορες σκοπιές, και που βασικά διέπεται από δύο κύριες διαθέσεις: την πιο βελούδινη, που μάλλον ξεχωρίζει ποιοτικά, και την πιο τραχιά. Με μόνη παραφωνία το «ΙΧ», που αποτελεί μιαν αχρείαστη επαναδιαπραγμάτευση του «Τα Τσιγάρα», η ακρόαση κυλά αρμονικά και αποκαλύπτει λεπτομέρειες με κάθε επόμενη επίσκεψη. Χωρίς κάποιο τραγούδι να ξεχωρίζει αισθητά, αξίζει να προσεχθούν τα «Χωρισμός», «Τώρα Είναι Τώρα» και «Ο Ίσιος Δρόμος».

Μπορεί να μην έρχονται τούμπα τα δεδομένα τελικά, όμως το Κάποιον Αγαπάει Ακόμα φυτεύει σπόρους που θα καρποφορήσουν στη συνέχεια.

 1. Κάποιον Αγαπάει Ακόμα
 2. Όλη Τη Νύχτα Περπατώ
 3. Χωρισμός
 4. Μες Στον Υπόνομο
 5. Τώρα Είναι Τώρα
 6. Ψευδώνυμο
 7. Ψεύτη Έρωτα
 8. Όταν Κοπάζει Ο Θόρυβος
 9. Ο Ίσιος Δρόμος
 10. ΙΧ
 11. Κάποιον Αγαπάει Ακόμα (Unplugged)

LOGIN