ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

50
ratenow
Κατάστρωμα
Χρονολογία: 2016
Εταιρεία: EMI

Μουσική-στίχοι-ερμηνεία: Κωστής Μαραβέγιας.

Κωστής Μαραβέγιας
Κατάστρωμα
Tης Μαρίνας Οικονόμου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Ενώ ο Μαραβέγιας του 2016 συνεχίζει σταθερά να κάνει sold out με εμφανίσεις που υπόσχονται κέφι, στο Κατάστρωμα δεν είναι πια ο τύπος που κινεί τους ξέφρενους χορούς του πάρτι. Αντιθέτως, ρίχνει τους τόνους για να καταθέσει ένα ιδίωμα mainstream ρομαντικής μπαλάντας, με σαφή στόχευση στο γυναικείο κοινό, το οποίο είναι και η συντριπτική πλειοψηφία στους χώρους όπου εμφανίζεται.

Όταν οι μελωδίες είναι καλές, όπως στο γλυκόπικρο «Συγχωροδοπέταλα» με το αποκριάτικο πιάνο, ή στο «Μια Κυριακή απόγευμα», σχεδόν συγχωρείς τους πρόχειρους στίχους. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, ο τρυφερός ποπ ρομαντισμός του Μαραβέγια δεν οδηγεί πουθενά. Ευρήματα όπως ο ήχος της λατέρνας στο «Φάρο», τα ιταλικά στο «Μια Κυριακή απόγευμα», οι ζεϊμπέκικοι και οι λάτιν ρυθμοί, περιορίζονται σε μια τουριστική λογική, πολύ απλά γιατί στερούνται περιεχομένου. Η δε πρόθεση του Μαραβέγια να πιάσει τον παλμό τον καιρών με στίχους όπως «αχ νεολαία μου, το κόμμα σου σου κομματιάζει τα φτερά» ή «καμάρι Ελληνάρα μου/ αγύριστο κεφάλι», προδίδει έναν απλοϊκό τρόπο σκέψης που λαϊκίζει λέγοντας το αυτονόητο.

Καθώς ενδίδει την ίδια εποχή στους πειρασμούς της mainstream τηλεόρασης, στο Κατάστρωμα ο Μαραβέγιας φαίνεται πρόθυμος να προσεγγίσει ένα κοινό μικρότερης ηλικίας και κυρίως μικρότερων απαιτήσεων. Ως πρόσωπο, παραμένει φωτεινός και συμπαθητικός. Ως δισκογραφικός καλλιτέχνης, αδυνατεί να περάσει τη βάση.  

 1. Τρία Τέταρτα Αρχής
 2. Φάρος
 3. Συγχωροδοπέταλα
 4. Komasusu
 5. Η Παρεξήγηση Του Φάουστ
 6. Μια Κυριακή Απόγευμα
 7. Ζεστό Κρασί
 8. Μπορείς Να Φύγεις
 9. Λιμάνι Η Καρδιά Σου
 10. Βάρκα Στο Γυαλό
 11. Όμορφη Πτώση
 12. Τρία Τέταρτα Ευχής (Featuring Χορωδία Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης)

LOGIN