ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Κράτα Το Σόου Μαϊμού
Χρονολογία: 1994
Εταιρεία: VIRGIN

Τρύπες
Κράτα Το Σόου Μαϊμού

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Οι Τρύπες εδραίωσαν τη φήμη τους τόσο με τα άλμπουμ τους, όσο και με τις εκρηκτικές (ενίοτε επεισοδιακές) ζωντανές εμφανίσεις τους. Ηχογραφημένο στο θρυλικό «Ρόδον» το Φλεβάρη του ’94, στη συναισθηματική μνήμη των fans το Κράτα το Σώου Μαϊμού είναι ένα λυκειακό τετράδιο σημειώσεων, ένα τζην μπουφάν με κονκάρδες Nirvana ή ένας τοίχος στο δρόμο που γράφει «ΤΡΥΠΕΣ».

Το συγκρότημα επιλέγει πολύ σοφά να μην κόψει τη φόρα του Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια και συμπεριλαμβάνει εδώ μόνο κομμάτια από τα πρώτα 3 άλμπουμ, μαζί με την ακυκλοφόρητη «Ασφάλεια» και πέντε ακουστικές εκτελέσεις, ηχογραφημένες σε στούντιο. Καθώς η μπάντα «ιδρώνει τη φανέλα» χωρίς κολπάκια εντυπωσιασμού, η παρουσία του Ασκληπειού Ζαμπέτα συμπληρώνει το παζλ, ενώ οι ιαχές του πλήθους στο εναρκτήριο ριφ του «Εδώ» και το «γεια σας, ευχαριστούμε, γεια σας» του Αγγελάκα στο τέλος του «Θλιμμένοι στη γιορτή μας», γίνονται αναπόσπαστα κομμάτια των τραγουδιών. Όλα αυτά με ένα ιδανικό mixing από τον Τίτο Καργιωτάκη, από τα καλύτερα που έχουμε ακούσει σε εγχώριες ζωντανές ηχογραφήσεις.

Με μοναδική ίσως αστοχία το υπερβολικό εξώφυλλο, το Κράτα το Σόου Μαϊμού αποτυπώθηκε στην καρδιά και το μυαλό των fans ως μια σημαντική κυκλοφορία, παραμένοντας μέχρι σήμερα ο μόνος απαραίτητος live δίσκος στην ιστορία του ελληνόφωνου ροκ.

 1. Εδώ
 2. Παράξενη Πόλη
 3. Βραδυνή Πλάνη
 4. Αμνησία
 5. Πρώτη Φορά
 6. Ασφάλεια
 7. Για Την Πατρίδα
 8. Πάρτυ Στο 13ο Όροφο
 9. Η Δικιά Σου Κοντινή Αμερική
 10. Χωρίς Εμένα
 11. Ταξιδιάρα Ψυχή
 12. Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς
 13. Δωσ' Μου Λίγη Ακόμα Αγάπη
 14. Έκτη Αυγούστου
 15. Τα Κανονικά Παιδιά
 16. Θλιμμένοι Στη Γιορτή Μας
 17. Βραδυνή Πλάνη
 18. Η Δικιά Σου Κοντινή Αμερική
 19. Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς
 20. Ταξιδιάρα Ψυχή
 21. Παράξενη Πόλη

LOGIN